Carantină la Țăndărei. Poliția Română a confiscat mai multe arme de la clanurile din oraș

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Orașul Țăndărei din județul Ialomina a fost plasat sub carantină ca urmare a epidemiei de noul coronavirus.

UPDATE: Armele de la Țăndărei, ridicate în baza ordonanței militare, deținute legal. Armele vor fi înapoiate după starea de urgență

 

Orașul Țăndărei este cunoscut pentru vasta rețea de crimă organizată. Scandalurilor și procesele ca urmare a traficului de carne vie din Țăndărei au ajuns și în presa internațională.

În acest sens, potrivit unui reportaj al Deutsche Welle, care citează martori oculari, Poliția ar ridicat 11 puști de asalt AK-47 în urma unor descinderi. Ar fi vorba de armele confiscate și acum 10 ani.

DW România afirmă într-un material că armele confiscate sâmbătă la Țăndărei ar fi 'aceleași puști de asalt AK-47 pe care polițiștii și jandarmii le-au confiscat în urmă cu zece ani și care au fost returnate la finalul acelui proces încheiat cu achitarea definitivă a tuturor inculpaților pe motiv că faptele pur și simplu s-au prescris'.

Cel mai probabil armele sunt arme de vânătoare, având în vedere faptul că ele au fost returnate în urmă cu 10 ani, în România fiind ilegală deținerea armelor de asalt.

Confiscarea armelor s-ar fi petrecut în urma unor acțiuni desfășurate pe data de 4 aprilie 2020, între orele 14.00 - 22.00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia.

Astfel, descinderile au avut loc în aceeași zi în care ministrul Marcel Vela a anunțat că localitatea va intra în carantină ca urmare a epidemiei de COVID-19.

Raziile efectuate de sute de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au avut rezultate, mai ales că forțele de ordine au reușit să confiște 11 arme letale și două neletale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel