Capitala enclavei Nagorno-Karabah, bombardată din nou

Eduard Pascu |
Data publicării:

Capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, Stepanakert, a fost din nou bombardată joi, primele lovituri asupra oraşului după intrarea în vigoare sâmbătă a unui armistiţiu temporar din raţiuni umanitare, potrivit autorităţilor locale şi unui reporter AFP la faţa locului.

Serviciul public pentru urgenţe din Nagorno-Karabah a anunţat pe Facebook că forţele azere au vizat 'ţinte civile' la Stepanakert. Un jurnalist al France Presse a relatat că a auzit nouă explozii puternice la scurt timp după ora 12:00 GMT în zona rezidenţială de la periferia oraşului, apoi a văzut fum ridicându-se spre cer, transmite Agerpres.

Stepanakert a fost bombardat de mai multe ori de la reluarea ostilităţilor între forţele separatiste susţinute de Erevan şi armata azeră în data de 27 septembrie. Bombardamentele au golit practic oraşul, majoritatea locuitorilor refugiindu-se în alte localităţi din Nagorno-Karabah sau în Armenia.

După încheierea unui armistiţiu 'umanitar', sâmbătă, cu medierea Rusiei, destinat să permită schimbul de prizonieri şi recuperarea trupurilor neînsufleţite de fiecare dintre părţi, situaţia a fost relativ calmă la Stepanakert.

În alte părţi de pe linia frontului luptele s-au reluat rapid, Azerbaidjanul şi Armenia acuzându-se reciproc de încălcarea armistiţiului şi că fiecare a ţintit zone locuite de civili.

Soldaţii azeri au avansat la nord şi sud de linia frontului, preluând sub control poziţii în Karabah şi în două districte care erau sub controlul forţelor armene de la sfârşitul primului război în 1994.

Premierul armean Nikol Pashinyan a recunoscut joi că forţele din Nagorno-Karabah au fost constrânse să se retragă de pe anumite poziţii, calificând situaţia 'foarte serioasă'.

Citește și: Azerbaidjanul susţine că a distrus două sisteme S-300 ale Armeniei (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel