Canada a confiscat un avion cargo rusesc An-124 Ruslan și îl va dona Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un avion Antonov AN-124 înregistrat în Rusia și deținut de compania Volga-Dneper se află pe pista Aeroportului Pearson din Toronto, 21 martie 2022. Foto: The Canadian Press.
Un avion Antonov AN-124 înregistrat în Rusia și deținut de compania Volga-Dneper se află pe pista Aeroportului Pearson din Toronto, 21 martie 2022. Foto: The Canadian Press.

Ucraina va primi din Canada un avion Ruslan An-124, "fratele mai mic" al celui mai mare avion cargo din lume, Mriya, distrus de Rusia în februarie 2022.

Ucraina va primi un avion cargo rusesc confiscat, An-124, care a fost confiscat de Canada în primăvara anului trecut, a declarat premierul Justin Trudeau în timpul unei vizite neanunțate la Kiev.

Liderul canadian a sosit în Kiev sâmbătă, 10 iunie. Justin Trudeau a anunțat atunci, pentru prima dată, transferul avionului, promițând în același timp că va oferi Ucrainei mai mult ajutor militar și financiar, relatează Interfax Ucraina.

După cum precizează publicaţia BusinessInsider, avioanele cargo au devenit mijloace indispensabile pentru războiul modern. Se pare că nu sunt niciodată suficiente pentru a satisface nevoia de a transporta arme, echipamente și personal militar.

Prin urmare, confiscarea de către Canada a unui avion cargo rusesc este o veste proastă pentru o flotă rusă de transport aerian.

La începutul acestei luni, Canada a confiscat un avion Antonov An-124, unul dintre cele mai mari avioane de transport din lume. Acesta a aterizat pe Aeroportul Pearson din Toronto pentru a livra testele Covid-19, în februarie 2022. La scurt timp după aceea, Canada și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, ca răspuns la agresiunea miliară rusă asupra Ucrainei din 24 februarie.

,,Astăzi, în baza legii pe care am adoptat-o, confiscăm această aeronavă care a fost deținută de Rusia și începem procesul de transfer al acestui bun către Ucraina, astfel încât Rusia să nu-l mai folosească niciodată pentru a susține războiul", a declarat premierul canadian.

Legislația la care se referă Trudeau este un mecanism de confiscare a activelor rusești în favoarea Ucrainei, adoptat de Canada în luna iunie a anului trecut. Modificările aduse legii privind măsurile economice speciale au creat posibilitatea de a confisca și de a folosi activele rusești pentru a ajuta Ucraina.

În timpul conferinței, Trudeau a anunțat că va oferi un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de dolari canadieni (373 de milioane de dolari americani) Ucrainei.

În plus, Canada va furniza suplimentar către Ucraina alte 287 de rachete de apărare antiaeriană și 10.000 de proiectile de calibru 155 mm.

În timpul vizitei sale de săptămâna trecut la Kiev, liderul canadian a declarat că susţine că Ucraina să devină tara membră NATO "imediat ce circumstanțele vor permite".

Antonov An-124 Ruslan este cunoscut ca fiind fratele mai mic al celui mai mare avion din lume, An-225 Mriya ("vis" în ucraineană).

După ce singurul avion cargo Mriya a fost distrus la 25 februarie 2022, când trupele rusești au aterizat pe aeroportul Hostomel de lângă Kiev, An-124 a devenit al doilea cel mai greu avion de marfă din lume și cel mai greu avion de cargo aflate în funcțiune.




 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel