Canada intenționează să conducă gruparea NATO din Letonia

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Primul ministru canadian Justin Trudeau
Primul ministru canadian Justin Trudeau

Canada își va extinde prezența militară în Letonia cu patru ani, a declarat premierul canadian Justin Trudeau marți, în timpul unei vizite la Riga cu o zi înainte de summitul NATO.

Guvernul Canadei intenționează să continue rolul de conducere militara a gruparii armate multinaționale NATO, staționate în Letonia, pentru a descuraja posibile agresiuni din partea Rusiei, anunță ca.news, care citează surse din cadrul Ministerului canadian al Apărării.

Primul ministru Justin Trudeau „va prezenta un mesaj puternic de solidaritate” în timpul vizitei în Letonia.

Trudeau intenționează să viziteze baza militară din Adazi, unde 450 de militari canadieni sunt staționați ca parte a unui grup-cheie de luptă al NATO în Letonia, stabilit ca răspuns al alianței la anexarea Crimeei în 2014 și invazia trupelor ruseşti în estul Ucrainei.

Mandatul actual al canadienilor expira în primăvara anului 2019, dar este de așteptat ca acesta să fie prelungit până cel puțin în 2023

Acum, în Letonia, există aproximativ 450 de soldați canadieni în batalionul din care mai fac parte soldați din alte șapte țări NATO.

În ajunul summit-ului liderilor NATO de la Bruxelles, din această săptămână, o atenție considerabilă se va acorda crearii statului major pentru cele trei grupari armate NATO staționate în țările baltice.

Planul anunțat prevede deschiderea acestui stat major la Riga, capitala Letoniei. Canada ar putea să trimită personal pentru a asigura funcționarea statului major. Statul major este considerat necesar pentru a coordona și sprijini lupta celor trei grupari armate în cazul unei confruntări cu Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel