Canada impune noi sancţiuni Rusiei pentru anexarea Crimeei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Guvernul canadian a anunţat luni noi sancţiuni împotriva a doi oficiali şi a patru companii din Rusia pentru a protesta împotriva "anexării şi ocupării ilegale" a Crimeei, informează AFP.

Aceste noi măsuri, anunţate în colaborare cu Australia, sunt în concordanţă cu cele adoptate recent de Uniunea Europeană şi Marea Britanie, a anunţat ministerul de externe canadian într-un comunicat.

Sancţiunile prevăd, în special, îngheţarea activelor şi interzicerea tranzacţiilor în Canada pentru oficialii ruşi Aleksandr Ganov şi Leonid Rişenkin.

Ganov conduce o companie ce operează servicii feroviare între Rusia şi Peninsula Crimeea, iar Rişenkin a supravegheat construirea unui pod de autostradă peste strâmtoarea Kerci.

"Rusia a ignorat în mod constant apelurile comunităţii internaţionale, şi aceasta timp de şapte ani, pentru a pune capăt încălcării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, precum şi a dreptului internaţional", a declarat şeful diplomaţiei canadiene, Marc Garneau, potrivit Agerpres.

Conflictul dintre luptătorii sprijiniţi de Rusia şi trupele ucrainene s-a soldat cu moartea a peste 13.000 din 2014, când Rusia a anexat Crimeea iar forţele proruse din estul Ucrainei s-au răzvrătit împotriva Kievului.

Din 2014, Canada a sancţionat peste 440 de oficiali şi entităţi care au conexiuni cu această criză, în multe din cazuri în colaborare cu aliaţii săi.

Săptămâna trecută, Ottawa a anunţat sancţiuni împotriva a nouă oficiali ruşi pentru a protesta împotriva tratamentului aplicat principalului opozant al preşedintelui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel