Canada a ales sistemele Leonardo pentru navele de luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Leonardo a primit un contract pentru furnizarea a patru tunuri navale OTO 127/64 LW Vulcano pentru noile nave de luptă multi-rol ale Marinei Regale Canadiene. 

Leonardo va furniza companiei Lockheed Martin Canada patru tunuri navale Vulcano OTO 127/64 ușoare (LW), inclusiv sistemul automat de manipulare a munițiilor (AAHS) ca soluție pentru noile nave de luptă (CSC - Canadian Surface Combatants) construite de Irving Shipbuilding Inc. la șantierul naval Halifax din Nova Scoția, transmite Naval News.

Primele trei sisteme vor fi instalate la bordul noilor unități navale, în timp ce al patrulea va fi utilizat pentru activități de instruire. Scopul programului CSC constă în construirea a 15 nave de luptă avansate multi-misiune, ca parte a strategiei naționale mai largi axată pe reînnoirea întregii flote canadiene.

În ultimii zece ani sistemul OTO 127/64 LW Vulcano a fost montat pe șase submarine dovedind că arhitectura sa extrem de flexibilă permite instalarea pe toate tipurile de platforme. 

Sistemul folosește muniția Vulcano de 127 mm, atât în ​​versiunile cu rază lungă de acțiune ghidată (GLR), cât și în versiunea balistică cu autonomie extinsă (BER).

Acest contract pentru CSC va crea un impact asupra industriei canadiene de apărare fiind implicate întreprinderi locale canadiene mici și mijlocii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel