Calitatea prevalează în detrimentul cantității – comandant al forțelor ucrainene pentru operații speciale din Bakhmut

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul de brigadă Viktor Khorenko, comandantul Forțelor pentru Operații Speciale din Ucraina, a vizitat Bakhmut, cel mai fierbinte punct al frontului, a cerut informaţii despre situația actuală și a discutat cu militarii din cadrul unităților Forțelor pentru Operații Speciale care luptă cu oraşul ucrainean să nu cadă în mâna forţelor ruse de ocupaţie.

Generalul de brigadă Viktor Khorenko a remarcat faptul că, în ciuda superiorității forțelor rusești și a atacurilor pe scară largă care vizează distrugerea blocurilor din orașul Bakhmut, militarii ucraineni din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale atacă forţele ruse în zonele cheie și îndeplinesc o serie de alte sarcini, împiedicând înaintarea trupelor rusești și încercările acestora de a cuceri orașul.

Khorenko a subliniat importanța activității ''grupurilor militare cu destinație specială'' (n.r. un alt termen utilizat pentru a descrie unităţile forţelor pentru operaţii speciale) în timpul apărării orașului Bakhmut și a remarcat profesionalismul militarilor ucraineni.

,,Într-adevăr, situația din Bakhmut este dificilă, dar cine, dacă nu voi, știe ce să facă și cum să acționeze în condițiile actuale. Munca dumneavoastră aici dovedește încă o dată că Forțele pentru Operații Speciale reprezintă în primul rând un avantaj al calității în detrimentul cantității", a precizat generalul ucrainean în fata militarilor care lupta la Bakhmut.

Ieri, comandantul Grupului de Luptă Est a Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Oleksandr Sirski, a declarat că unităţile de asalt ruse care lupta în Bakhmut folosesc smartphone-uri cu un software special, numit Alpine Quest GPS, care oferă comandanții lor informaţii despre coordonatele pozițiilor trupelor ucrainene.

,,Comandanții grupurilor de asalt folosesc smartphone-uri cu un software special, Alpine Quest GPS, care arată coordonatele pozițiilor echipamentelor noastre, zonele de atac, direcţiile de înaintare spre acestea, precum și acțiunile unităților apropiate", a precizat generalul Oleksandr Sirski, potrivit Ukrainska Pravda.

Potrivit generalului ucrainean, în fiecare brigadă rusă, au fost formate unități separate de asalt, destinate să restabilească pozițiile pierdute anterior.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel