Pe fondul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, Polonia a decis să închirieze mai multe drone americane MQ-9A

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, Polonia continuă să investească tot mai mult în apărare. Ieri, Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak a anunțat că Varşovia a semnat un acord cu compania americană General Atomics pentru închirierea de drone MQ-9A.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak a precizat ieri că, până la livrarea primelor UAV-urilor MQ-9B Reaper, comandate din Statele Unite, Polonia a luat decizia să închirieze mai multe drone MQ-9A Reaper,

,,Am semnat un acord privind închirierea dronelor MQ-9A Reaper pentru armata poloneză. Vom beneficia de dronele MQ-9A Reaper până când vom primi propriile noastre UAV-uri", a precizat Mariusz Blaszczak, potrivit Defence24.

Blaszczak a declarat că acordul vizează creșterea capacității forțelor armate poloneze de a obține date şi informații.

De asemenea, s-a precizat că acordul are o valoare de 70,6 milioane de dolari și poate fi prelungit până la livrarea UAV-urilor MQ-9B Reaper comandate de armata poloneză.

UAV-urile Reaper sunt drone grele de clasă MALE, capabile să transporte peste 1,7 tone de armament, inclusiv rachete de precizie. Cu toate acestea, cel mai mare atu al lor va fi mai degrabă capacitatea de a efectua misiuni de recunoașteri și culegere de informaţii. Probabil că, dronele MQ-9A Reaper pe care polonia le-a închiriat de la compania americană General Atomics  vor opera de la o Bază Aeriană din Miroslawiec.

Primele informații despre intenţiile Poloniei de a achiziționa drone MQ-9A Reaper au apărut la câteva zile după izbucnirea războiului din Ucraina. După aceea, informații pe această temă nu au mai apărut până astăzi. 

În luna mai a anului trecut, Polonia a cumpărat 24 de drone Bayraktar din Turcia, devenind astfel primul stat membru NATO care a cumpărat drone de la Ankara. Aceleași drone au fost şi sunt folosite de Ucraina împotriva forțelor ruse invadatoare.

În luna ianuarie a anului trecut, Polonia a semnat un acord de 4,6 miliarde de dolari cu SUA pentru achiziționarea a 32 de avioane de luptă F-35A Lightning II, achiziţie pe care oficialii polonezi o consideră a fi un pas semnificativ pentru consolidarea securității țării și a regiunii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel