Bulgaria. Zeci de arestări în cadrul unei operațiuni privind finanțarea terorismului internațional

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile bulgare au reţinut 43 de persoane în diferite oraşe din ţară în cadrul unei operaţiuni împotriva finanţării terorismului internaţional, au anunţat vineri surse din procuratură citate de BTA.

Potrivit anchetatorilor bulgari, "dinspre şi către Bulgaria s-au făcut transferuri clandestine de bani în sume mari prin intermediul aşa-zisului sistem 'hawala', în cadrul unui grup infracţional internaţional".

Raziile continuă la Sofia, Plevna, Blagoevgrad, Razgrad, Haskovo, Plovdiv şi Loveci. Tribunalul penal de specialitate a emis 126 de mandate de percheziţie vizând 50 de locuinţe şi sedii, 26 de vehicule şi 50 de persoane şi au fost confiscate până acum documente, alte obiecte şi suma de 32.000 de euro.

S-a stabilit că în spatele acestor activităţi criminale se află un cetăţean sirian rezident în Bulgaria, care a fost de altfel arestat la Sofia, în timp ce realiza transferuri prin sistemul hawala. Cetăţeanul sirian s-a aflat în contact cu alte persoane implicate în activităţi de sprijin logistic pentru organizaţii teroriste internaţionale şi cu indivizi despre care există informaţii că au legături cu finanţarea terorismului şi alte activităţi ilegale.

Procurorul general adjunct bulgar Ivan Gheşev a confirmat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că există străini printre cei arestaţi, dar nu a precizat din ce ţări anume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel