Misiunea NATO în Irak, Bulgaria dispusă să participe

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul bulgar a decis că ţara poate participa cu soldaţi la misiunea NATO în Irak (INM).

Bulgaria este dispusă să adere la INM cu alți patru militari ai Forțelor Armate, alături de armele și echipamentele lor personale, potrivit Novinite.

Potrivit unei declarații a guvernului bulgar, "includerea Bulgariei în INM este o expresie practică a contribuției noastre la eforturile NATO în lupta împotriva terorismului și în pregătirea și consolidarea capacităților forțelor și instituțiilor de securitate irakiene".

Lansată la summitul de la Bruxelles din iulie, misiunea se bazează pe capacităţile NATO de a instrui forțele irakiene în efortul lor de a preveni reapariția ISIS și a altor grupuri teroriste. Misiunea NATO în Irak va include sute de formatori și va implica, de asemenea, înființarea unor școli militare pentru a spori profesionalismul forțelor irakiene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel