Bulgaria trimite la Washington o delegaţie pentru negocierea achiziţionării avioanelor F-16V Block 70

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O delegație bulgară a plecat pe 7 mai 2019 la Washington cu scopul de a negocia achiziționarea unui nou tip de avion de luptă pentru armata bulgară, a anunțat ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, potrivit BulgarianMilitary.com .

Delegația va fi condusă de ministrul adjunct al apărării, Atanas Zapryanov, iar printre membrii delegaţiei se număra comandantul Forțelor Aeriene din Bulgaria, generalul-maior Tsanko Stoikov, și experții din Forțele Aeriene, precum și reprezentanți ai Ministerului de Finanțe și ai Ministerului Economiei.

,,Instrucțiunile sunt foarte clare - să adere la prețul stabilit de parlament, fără a reduce capacitățile aeronavelor pe care trebuie să le cumpărăm", a spus ministrul Karakachanov.

Ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov a explicat, de asemenea, că delegația bulgară ar trebui să ridice problema plății pentru noile avioane de luptă și să insiste ca acestea să nu fie plătite imediat, toate odată, ci eşalonat. "Vrem mai multe tranșe egale, astfel încât să nu întâmpinăm probleme neprevăzute'', susține ministrul.

Krasimir Karakachanov, a declarat că Bulgaria va negocia în limitele parametrilor financiari stabiliți de Adunarea Națională a Bulgariei - între 771 milioane și 925 milioane de euro, potrivit Novinite.com.

Ministrul Karakachanov se așteaptă ca contractul pentru achiziționarea avioanelor de luptă F-16 să fie semnat în iunie sau iulie anul acesta. Cu o lună în urmă, SUA și-au exprimat disponibilitatea de a furniza cele 8 avioane de luptă F-16 la doi ani după semnarea contractului.

Krasimir Karakachanov a abordat, de asemenea, subiectul cooperării industriale și a anunțat că Bulgaria va propune înființarea unui centru pilot de formare la una din școlile de aviație din ţara sa.

La începutul acestui an, Parlamentul a mandatat Consiliul de Miniștri să pregătească un acord internațional și să negocieze cu guvernul american pentru achiziționarea unui nou tip de avion de luptă F-16V Block 70, care va fi fabricat de compania americană Lockheed Martin Corporation.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel