Manfred Weber: Bulgaria intră în Schengen în 2019

S.I. Catalin / 28 noi 2018 / 14:27

Bulgaria va face parte din spaţiul Schengen din 2019, pentru început fiind vizate doar frontierele aeriene, potrivit presei de la Sofia care citează o declaraţie a lui Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat că Bulgaria va intra în Schengen la 1 ianuarie 2019, informează presa bulgară. Declarația a fost făcută la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri cu Țvetan Țvetanov, vicepreședintele partidului de guvernământ GERB.

Potrivit presei bulgare, Weber şi-a exprimat susţinerea pentru aderarea Bulgariei la Schengen încă din noiembrie, de la nominalizarea sa pentru funcția de președinte al CE, la Congresul PPE din capitala Finlandei.

Weber a felicitat, totodată, prin Ţvetanov, Cabinetul de la Sofia, care a obținut un raport MCV foarte bun din partea Comisiei Europene.

Pe data de 5 noiembrie, Comisia pentru Libertăţil Civile (LIBE) din Parlamentul European şi-a reiterat îndemnul adresat miniştrilor statelor membre Uniunii Europene de a aproba rapid aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, ca membre cu drepturi depline.  

Manfred Weber, lider al grupului PPE, a declarat în septembrie, în plenul PE, că schimbările din justiţie afectează nu doar candidatura României la spaţiul Schengen, ci şi pe ale Bulgariei şi Croaţiei, solicitând autorităţilor de la Bucureşti "să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei"  

„Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate.De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm. Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei", a declarat Manfred Weber în septembrie, în plenul PE.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy