Bulgaria își modernizează avioanele sovietice MiG-29 și Su-25

Darius Muresan |
Data publicării:
Bulgarian Air Force MiG-29
Bulgarian Air Force MiG-29

Guvernul din Bulgaria a decis la finalul lui noiembrie să aloce aproape 75 de milioane de dolari în modernizarea și mentenanța avioanelor MiG-29 și Su-25.

Ministerului Apărării a alocat fondurile de la bugetul statului țării vecine pentru mentenanța avioanelor sovietice, în baza unui acord pe care Bulgaria l-a semnat încă din martie 2018, informează janes.com. Lucrările vor fi efectuate de către Aircraft Corporation din Rusia. Potrivit sursei citate, în modernizare vor intra șase aparate MiG-29A și două MiG-29UB.

Aminti că anul trecut piloţii de vânătoare bulgari au refuzat să efectueze zboruri de antrenament pe avioanele de origine sovietică MiG-29, ei reclamând faptul că acestea sunt prea vechi şi s-au confruntat cu problemele repetate la aceste aparate de zbor. Situația este identică și pentru aparatele Su-25. Atunci, piloții au invocat un sentiment de 'insecuritate' pentru a explica refuzul lor de a zbura cu acele avioane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel