Bulgaria. Constructorul naval care va câştiga contractul pentru navele de patrulare, anunţat în curând

S.I. Catalin / 16 apr 2019 / 12:53

Marina bulgară așteaptă ca cele trei companii (Fincantieri din Italia, Lürssen din Germania și constructorul naval bulgar MTG Dolphin) înscrise în competiție să construiască două nave de patrulare, să depună ofertele, potrivit Reuters și DefenseNews.com.

Amiralul Mitko Petev, comandantul Marinei Bulgăre, a declarat pentru postul de radio public național BNR că cele trei companii au semnalat că intenționează să depună ofertele până la termenul limită din 16 aprilie. Conform planului, contractul urmează să fie semnat până la sfârșitul acestui an, potrivit comandantului.

Achiziția este estimată la aproximativ 984 milioane de leva (567 milioane USD). Prima navă va fi livrată până la sfârșitul anului 2023, iar cea de-a doua până la sfârșitul anului 2024.

O achiziţie care s-a lăsat aşteptată

La sfârșitul anului 2017, guvernul bulgar a anulat proiectul care prevedea achiziţionarea a două nave de patrulare, după ce singurul ofertant, MTG Dolphin, a decis să se retragă. 

Bulgăria intenționează să cheltuiască aproximativ 4,5 miliarde de leva în următorii zece ani pentru a îmbunătăți capacitatea forțele sale armate cu nave noi, avioane de luptă și vehicule de luptă.

Sofia speră să încheie o înțelegere în această vară cu Statele Unite pentru cele opt avioane de luptă F-16 care vor înlocui avioanele MiG-29, achiziţionate de Bulgaria în perioada sovietică. Prin aceste achiziţii militare, Bulgaria intenţionează să-şi crească gradul de interoperabilitate cu statele NATO, dar să fie şi mai aproape de standardele militare ale Alianţei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy