Bulgaria a găsit componente ale avionului MiG-29 prăbușit, dar anunță cu regret că șansele de a găsit cutia neagră sunt nule

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-29, Bulgaria, sursă foto: DoD USA
MiG-29, Bulgaria, sursă foto: DoD USA

Bulgaria a identificat în cele din urmă locul în care s-a prăbușit aeronava de vânătoare de tip MiG-29, identificând componente ale avionului. Din păcate însă șansele ca bulgarii să găsească cutia neagră sunt nule.

Potrivit presei de la sud de Dunăre, printre care publicația specializată Armymedia.bg sau BoulevardBulgaria.bg, anunțul cu privire la identificarea locului prăbușirii a fost făcut într-o conferință de presă de către comandantul Forţelor Navale Bulgare, contraamiralul Kiril Mihailov.

Se pare că bulgarii au găsit componente ale aeronavei MiG-29. E vorba de părți ale trenului de aterizare și ale motorului. Acestea sunt împrăștiate pe o zonă mare și au fost identificate pe fundul Mării Negre. Nu a fost găsită însă cutia neagră iar comandantul Forțelor Navele Bulgare e sceptic că aceasta va mai fi găsită.

Cutia neagră e esențială pentru a se putea stabili cu exactitate cauzele tragediei. Contraamiralul Kiril Mihailov a mai spus că nu se poate ști cu siguranță dacă cutia neagră nu a fost distrusă, iar găsirea ei e aproape imposibilă. „E ca și cum ai căuta un ac într-un car cu fân”, a conchis Mihailov, în cadrul conferinței de presă.

Acesta a precizat că rămășițe ale aeronavei MiG-29 sunt împrăștiate pe o suprafață de 1 kilometru și se află la peste 70 de metri adâncime pe fundul Mării Negre.

 

Prăbușirea avionului MiG-29 bulgar

 

Amintim că la scurt timp după miezul nopții, în dimineața zilei de 9 mai, un pilot bulgar și avionul său, un MiG-29, au dispărut de pe radar la aproape 5 km distanţă în Marea Neagră, în timpul exercițiului militar anual Shabla 21. Imediat a fost inițiată o amplă operațiune de salvare.

După producerea tragediei, Consiliul Atlantic al Bulgariei a cerut suspendarea zborurilor cu toate avioanele de luptă MiG-29 reparate de Russian Aircraft Building Corporation și lansarea imediată a unui control detaliat al calității lucrărilor efectuate la aceste aeronave. Totodată, controlul ar trebui efectuat de către o echipă de experți din țările NATO și partenere Alianței.

Găsirea cutiei negre e esențială pentru că ea ar oferii informaţii cu privire la cauzele care au dus la prăbuşirea avionului MiG-29 bulgar. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel