Şeful spionajului militar ucrainean: Ucraina se va confrunta cu o situație dificilă începând cu jumătatea lunii mai, dar nu se va întâmpla un Armaghedon

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine

Ucraina se va confrunta cu o situație "dificilă", dar "nu catastrofală" pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai, a declarat șeful Serviciului Militar de Informații al Ucrainei (GUR), Kirilo Budanov, într-un interviu pentru BBC.

Pe fondul întârzierilor în ceea ce privește ajutorul american și al intensificării atacurilor rusești, Kievul a intrat în ceea ce unii au numit cea mai dificilă fază a războiului la scară largă de la începutul anului 2022.

,,Ne așteaptă o situație dificilă în viitorul apropiat. Dar nu va fi catastrofală, să fie clar", a declarat Budanov pentru BBC la 19 aprilie, cu câteva zile înainte ca în Camera Reprezentanților din SUA să fie aprobat un ajutor suplimentar pentru Ucraina.

,,Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți... Nu vom vorbi pe larg despre asta acum, dar va fi o perioadă dificilă. La jumătatea lunii mai, începutul lunii iunie".

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia ar putea lansa o ofensivă majoră fie la sfârșitul lunii mai, fie în iunie. Vorbind despre modul în care s-au schimbat forțele rusești de la începutul războiului, Budanov a recunoscut că infanteria rusă dispune acum de tehnică militară mult mai bună decât înainte.

În același timp, trupele ruse întâmpină multe probleme pe front din cauza calității vehiculelor militare și a altor echipamente grele, deoarece este vorba în principal de echipamente reparate şi restaurate care au stat în depozite o perioadă lungă de timp''.

,,În ceea ce privește calitatea personalului: cei care au luat parte la prima fază a invaziei la scară largă din 2022 au fost adevărați profesioniști, contractori cu experiență de luptă. Dar, de atunci, nu a mai rămas aproape niciunul dintre ei. Rusia luptă cu forțe noi mobilizate".

Potrivit lui Budanov, moralul rușilor s-a îmbunătățit după capturarea Avdiivka, "dar acesta a fost un fenomen temporar".

După cucerirea Avdiivka, un oraș-cheie aflat în linia întâi, în regiunea Donețk, Rusia a început să își concentreze eforturile asupra Chasiv Yar, un oraș situat la vest de Bakhmutul ocupat.

Comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, a declarat la 13 aprilie că situația de pe frontul de est al Ucrainei s-a "deteriorat semnificativ în ultimele zile".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel