Budanov a oprit propaganda rusă cu o singură fotografie. Presa rusă redusă la tăcere de ”certificatul de autenticitate” al imaginii

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kiril Budanov
Kiril Budanov

După ce zilele trecute, media rusă susținea că Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean a Apărării (HUR), a fost grav rănit într-un atac cu rachetă și se află în comă în Germania, informația a fost demontată de Emmine Djaparova, printr-o postare în care apare alături de șeful informațiilor militare și de ambasadorul Japoniei în Ucraina.

Alegerea nu este întâmplătoare - prezența în fotografie a unui diplomat dintr-un stat cu o credibilitate ridicată nu mai lasă loc de speculații pentru propagandiștii ruși.

Propagandiștii ruși sunt din nou stânjeniți de un fals, care a fost ușor abil infirmat de către oficialii ucraineni.

Șeful informațiilor militare ucrainene, Kirill Budanov, este în viață și (pare) sănătos, în ciuda șirurilor de informări venite dinspre mass-media de la Kremlin, care vorbea despre rănirea gravă sau chiar de moartea lui Budanov.

 

”Nu este un manechin, toți participanții la întâlnire sunt în viață și sunt bine”

 

Poza a fost publicată de prim-adjunctul ministrului de externe al Ucrainei, Emine Djaparova, pe pagina sa de Facebook.

Autenticitatea fotografiilor este greu de stabilit, dar în imaginile publicate cu Budanov se află și ambasadorul Japoniei în Ucraina Matsudo Kuninori, ceea ce reprezintă un fel de certificat de autenticitate pentru postarea oficialului ucrainean, care nu ar risca să posteze imagini trucate, implicând reprezentantul unui actor internațional de un asemenea calibru, precum Japonia.

„Nu este un manechin, toți participanții la întâlnire sunt în viață și sunt bine ”, a glumit Djaparova, făcând referire la propagandiștii ruși.

Propaganda rusă încă tace și nu știe cum sa reacționeze și să comenteze fotografiile cu Budanov.

În ultimele zile, corespondenții militari ruși au scris în mod activ postări despre rănirea lui Budanov, informații care au fost rapid infirmate de fotografie.

Anterior, mass-media de la Kremlin a difuzat în mod activ informații despre rănirea sau decesul comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnîi, după care au încercat să lanseze o poveste similară cu privire la Budanov. Armata ucraineană a pubicat ieri imagini video cu generalul Zalujnîi, împreună cu alți comandanți ucraineni. 


Budanov - intervenție la telemaratonul tv național: Rușii au minat bazinul răcire de la centrala nucleară

Trupele Rusiei au minat suplimentar bazinul de răcire la centrala nucleară de la Zaporojie, declară Kirilo Budanov, la telemaratonul de marți, 20 iunie, notează NV.

Referitor la posibilele amenințări cu privire la Centrală, Budanov a mai spus:

„Centrala nucleară rămâne sub controlul temporar al forțelor de ocupație. Adevărul este că, prin aruncarea în aer a barajului [de la Kakhovska], au distrus accesul normal al apei la bazinele de răcire de la Centrala nucleară.

„Dacă îl dezactivează ( bazinul de răcire - n.r.) prin detonare, există o mare probabilitate să apară probleme semnificative”, a atras atenția Budanov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel