Brussels Airlines renunță la avioanele rusești Sukhoi SuperJet-100

S.I. Catalin / 03 noi 2018 / 09:38

Compania aeriană belgiană Brussels Airlines nu va reînnoi contractul de leasing pentru cele patru aeronave ruse Sukhoi SuperJet-100 (SSJ-100) de distanță scurtă.

Anul trecut, Brussels Airlines a semnat un contract de leasing cu compania aeriană irlandeză CityJet pentru patru Superjet 100 de la producătorul rus Sukhoi. Avioanele sunt folosite pentru cursele regionale, deservind linii precum Nantes sau Birmingham, potrivit L’Echo, citat de Pagina de Rusia.

Dar, în această vară, compania aeriană a avut probleme cu operarea acestor aeronave și drept urmare au fost anulate mai multe zboruri.

La sfârșitul lunii octombrie, Brussels Airlines și CityJet au ajuns la un acord pentru înlocuirea celor patru aeronave Sukhoi cu avioane CRJ-900 ale producătorului canadian Bombardier.

„Suntem în continuare convinși de calitatea avioanelor Sukhoi, dar este dificil să lucrăm cu aceste aeronave din cauza ”bolilor de copilărie” ale acestora”, a declarat Kim Danen, purtătorul de cuvânt al Brussels Airlines.

Prima aeronavă Bombardier a înlocuit deja un SSJ-100 pe ruta Bruxelles-Nantes începând cu 1 noiembrie, alte trei aparate de producţie rusească vor fi treptat retrase din flota companiei aeriene până la 1 martie anul viitor, când noul contract va intra în vigoare.

SSJ-100 este prima aeronavă civilă dezvoltată în Rusia. Ea aparține familiei aeronavelor regionale, distanța de zbor a versiunii de bază este de 4,4 mii kilometri, capacitatea – 98 de pasageri.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy