Britanicii încep misiunea în România. Șase Eurofighter britanice vor apăra cerul României alături de F-16 românești

Darius Muresan |
Data publicării:
Eurofighter Thphoon, sursă foto: Royal Air Force
Eurofighter Thphoon, sursă foto: Royal Air Force

Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană întărită, va avea loc marţi, 9 aprilie, începând cu ora 11.30, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării (MApN) către DefenseRomania, la activitate au fost invitați membri ai conducerii MApN, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, reprezentanți ai Centrului NATO de Operații Aeriene (CAOC)  Torrejon și ai Forţelor Aeriene Regale Britanice, precum și locţiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Române.

2. Patru aero... (aeronave-eurofighter-typhoon-ale-fortelor-aeriene-regale-britanice_74543900.jpg)

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF), în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în cadrul unei dislocări din 2022. Sursa Foto: Forţele Aeriene Române

 

Eurofighter britanice vor apăra cerul României alături de F-16 românești. E a cincea prezență a aviației militare britanice în România

 

Detașamentul britanic, format din aproximativ 220 de militari (piloți și personal tehnic) și şase aeronave Eurofighter Typhoon va executa, în următoarele patru luni, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Aceasta este cea de-a cincea rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018, 2021 și 2022.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Britanice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel