BREXIT, fără acord! Îngrijorare în UE: Nu ar fi bine

Vladimir Neagu / 31 dec 2018 / 19:08

Ministrul de Externe al Poloniei își exprimă îngrijorarea cu privire la consecințele ieșirii Marii Britanii din UE fără acord prealabil.

"Nu ar fi bine pentru UE", a spus Jacek Czaputowicz, referitor la posibilitatea unui Brexit "no-deal", adică retragerea Marea Britanii din Uniune la 29 martie 2019 fără un acord cu Bruxelles.

Potrivit lui, o asemenea evoluţie ar afecta sute de mii de polonezi care trăiesc în Marea Britanie, ale căror drepturi "nu ar mai fi la fel de solide ca în cazul unei retrageri reglementate în mod adecvat".

”No-deal”, de evitat

El a făcut apel la "empatie, înţelegere şi efort" pentru a încerca evitarea unui Brexit "no-deal" şi a îndemnat Bruxellesul şi Londra să elaboreze un aranjament de tranziţie în cazul în care totuşi nu se ajunge un acord, "astfel încât divorţul să se petreacă lin, fără conflicte şi fără ca părţile să aibă de suferit".

Czaputowicz a subliniat de asemenea că Polonia doreşte să menţină o relaţie strânsă cu Marea Britanie, evocând poziţiile similare, în opinia sa, ale celor două ţări cu privire la migraţie, securitatea europeană şi Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy