Brexit. Armata britanică va rămâne o armată de prim plan

Brexit. Gavin Williamson, ministrul britanic al apărării, a dat asigurări marţi că capacităţile armatei britanice nu vor fi diminuate după Brexit, care se va produce în martie 2019, relatează AFP.

'Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va avea niciun impact asupra securităţii şi apărării Europei', a declarat Gavin Williamson într-un discurs susţinut în faţa think-tank-ului Atlantic Council la Washington, înainte de o întâlnire cu omologul său american Jim Mattis.

'Marea Britanie este un actor mondial major. Am fost mereu o forţă militară de prim-plan şi vom fi mereu o forţă militară de prim-plan', a promis el. Aceste comentarii intervin în contextul în care premierul Theresa May ar fi refuzat în iunie să vorbească despre starea viitoare a armatei britanice. La modul general, situaţia post-Brexit în Marea Britanie este o sursă de incertitudini, comentează AFP.

Scopul deplasării lui Gavin Williamson este de a-i convinge pe americani că Marea Britanie va rămâne un aliat fiabil. 'Într-un anumit mod, Uniunea Europeană ne-a limitat viziunea, descurajându-ne să privim spre orizont (...) Acum, suntem liberi să mergem mai departe şi să avem ţinte mai înalte. Marea Britanie este hotărâtă să profite de aceste noi oportunităţi', a adăugat el.

Vezi si: Mihai Fifor: Prezenţa partenerilor britanici în România transmite un mesaj puternic de solidaritate aliată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel