„Bravi apărători ai Ucrainei, veți învinge”, semnează pe un tanc T-72 premierul Cehiei. Primele T-72 modernizate ajung pe front

Darius Muresan |
Data publicării:
Petr Fiala, premierul Cehiei, transmițând un mesaj pe un tanc T-72 modernizat care va ajunge în Ucraina: „Bravii apărători ai Ucrainei vor învinge”. Foto: @OfficialTwitter @PetrFiala
Petr Fiala, premierul Cehiei, transmițând un mesaj pe un tanc T-72 modernizat care va ajunge în Ucraina: „Bravii apărători ai Ucrainei vor învinge”. Foto: @OfficialTwitter @PetrFiala

Premierul ceh Petr Fiala a vizitat fabrica cehă Excalibur Army specializată în dezvoltarea de tancuri, sisteme de artilerie și vehicule blindate. Aici cehii finalizează modernizarea a zeci de tancuri T-72 care vor ajunge în Ucraina.

Cehia, alături de statele baltice și Polonia e în topul statelor europene care au trimis fără să ezite ajutor militar Ucrainei, pentru a rezista în fața agresiunii barbare și a invaziei la scară largă fără precedent după al Doilea Război Mondial, generate de Rusia pe 24 februarie 2022.

Compania cehă Excalibur Army restaurează și modernizează tancurile T-72, oferind noi capacități de luptă și protecție blindată. Aceste tancuri vor ajunge în Ucraina.

Cehia va moderniza 90 de tancuri T-72B de fabricație sovietică cu sprijinul Olandei și al Statelor Unite, care vor fi livrate Ucrainei.

Premierul Cehiei a vizitat uzina în cursul zilei de ieri. Petr Fiala a inspectat procesul de modernizare, primul lot de tancuri fiind deja gata. T-72 modernizate cehe urmează să fie trimise Ucrainei. El a anunțat că pe lângă T-72, cehii vor dona și vehicule de recuperare Treva-30 produse de compania cehă Tatra.

Premierul Petr Fiala a semnat un tanc T-72 modernizat pe care a transmis un mesaj forțelor de apărare ucrainene sub comanda cărora va ajunge tancul. 

„Am scris un scurt mesaj bravilor apărători ai Ucrainei pe un tanc T-72 care va fi trimis forțelor ucrainene: Cred că ucrainenii vor învinge în lupta împotriva agresorului rus”, a transmis Petr Fiala, premierul Cehiei, pe Twitter.

1. Petr Fiala... (petr-fiala-t-72-cehia-tanc_20593000.jpg)

Petr Fiala, premierul Cehiei, transmițând un mesaj pe un tanc T-72 modernizat care va ajunge în Ucraina: „Bravii apărători ai Ucrainei vor învinge”. Foto: @OfficialTwitter @PetrFiala

 

T-72 modernizate cehe pentru Ucraina

 

2. T-72 al Ce... (t-72-cehia_17660300.jpg)

T-72 al Cehiei, sursă foto: Captură YouTube Military Coverage

Noua versiune modernizată de cehi a tancului T-72 de fabricație sovietică e dotată cu camere cu termoviziune, sisteme de vedere pe timp de noapte și un nou blindaj.

T-72B este o versiune îmbunătățită a tancului T-72A, care are un nou pachet Kontakt-1 ERA (Explosive Reactive Armor) montat în partea din față a carenei și în jurul turelei. Tancul este înarmat cu un tun 2A46M de 125 mm cu țeavă lisă care poate trage trei tipuri de muniție.

T-72B are, de asemenea, un sistem de încărcare automată îmbunătățit, capabil să găzduiască muniție mai lungă, inclusiv 9M119 Svir (denumire NATO: AT-11 Sniper), care este o rachetă antitanc ghidată prin laser, dezvoltată în fosta Uniune Sovietică. Racheta are o rază de tragere de la 4.000 la 5.000 m.

În ceea ce privește protecția, noul upgrade T-72 ceh este echipat cu un kit de blindaj ERA (Explosive Reactive Armor) montat în partea din față și pe părțile laterale ale, precum și în partea din față și pe plafonul turelei. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel