Compania cehă Excalibur Army modernizează mai multe tancuri T-72 pentru a le oferi Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania cehă Excalibur Army este specializată în dezvoltarea de tancuri, sisteme de artilerie și vehicule blindate și oferă, de asemenea, pachete de modernizare pentru vehiculele blindate din epoca sovietică, cum ar fi T-72. Acum, pentru armata ucraineană, Excalibur Army restaurează și modernizează tancurile T-72, oferind noi capacități de luptă și protecție blindată.

Potrivit unor imagini publicate pe rețelele de socializare, compania Excalibur Army din Cehia a dezvoltat o nouă versiune modernizată a tancului T-72 de fabricație sovietică, dotată cu camere cu termoviziune, sisteme de vedere pe timp de noapte și un nou blindaj.

Excalibur Army pregătește livrarea către Ucraina în săptămânile următoare a 90 de tancuri. Literal, spune o sursă ucraineană, tancurile sunt aduse din toată lumea și de foarte multe ori sunt pur și simplu construite de la zero.

Publicaţia Army Recognition a raportat că Ministerul ceh al Apărării, în colaborare cu industria locală de apărare, va moderniza 90 de tancuri T-72B de fabricație sovietică cu sprijinul Olandei și al Statelor Unite, care vor fi livrate Ucrainei.

T-72B este o versiune îmbunătățită a tancului T-72A, care are un nou pachet Kontakt-1 ERA (Explosive Reactive Armor) montat în partea din față a carenei și în jurul turelei. Tancul este înarmat cu un tun 2A46M de 125 mm cu țeavă lisă care poate trage trei tipuri de muniție, inclusiv APFSDS (Armor-piercing fin-stabilized discarding-sabot) cu o rază maximă de acțiune de 2.100 m, HEAT-FS (High-explosive anti-tank fin-stabilized) cu o rază maximă de acțiune directă de 4.000 m și HE-FRAG(FS) cu o rază maximă de acțiune indirectă de 9.400 m.

T-72B are, de asemenea, un sistem de încărcare automată îmbunătățit, capabil să găzduiască muniție mai lungă, inclusiv 9M119 Svir (denumire NATO: AT-11 Sniper), care este o rachetă antitanc ghidată prin laser, dezvoltată în fosta Uniune Sovietică. Racheta are o rază de tragere de la 4.000 la 5.000 m.

În ceea ce privește protecția, noul upgrade T-72 ceh este echipat cu un kit de blindaj ERA (Explosive Reactive Armor) montat în partea din față și pe părțile laterale ale, precum și în partea din față și pe plafonul turelei. Versiunea modernizată păstrează același armament ca și T-72B, constând într-un tun 2A46M de 125 mm cu țeavă lisă. Al doilea armament include o mitralieră coaxială de 7,62 mm montată în partea dreaptă a armamentului principal și o mitralieră grea NSV de 12,7 mm care poate fi montată pe turelă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel