Boris Johnson: Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa de după 1945

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Dovezile sugerează că Rusia plănuiește „cel mai mare război din Europa din 1945”, a declarat prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson.

„Toate semnele sunt că planul, deja, a început, în anumite privințe” a precizat premierul într-un interviu pentru BBC, publicat pe 20 februarie.

Serviciile de informații sugerează că Rusia intenționează să lanseze o invazie, care va duce la încercuirea capitalei Ucrainei - Kiev, a spus Johnson.

„Oamenii trebuie să înțeleagă costul absolut în vieți umane, pe care îl presupune [invazia]”, a adăugat înaltul oficial britanic.

Cele mai recente estimări ale guvernului american sugerează că între 169.000 și 190.000 de militari ruși sunt, în prezent, dislocați de-a lungul graniței cu Ucraina, atât în ​​Rusia, cât și în Belarus, dar această cifră include și rebelii din estul Ucrainei.

Premierul Johnson a mai precizat că Marea Britanie va introduce sancțiuni și mai ample împotriva Rusiei decât s-a sugerat anterior.

 

Regatul Unit și SUA vor opri companiile rusești „să tranzacționeze cu lire sterline și dolari”

 

Regatul Unit și SUA vor opri companiile rusești „să tranzacționeze cu lire sterline și dolari”, a declarat premierul, avertizând Moscova că această mișcare va „lovi foarte, foarte puternic”.

Întrebat dacă se crede că o invazie rusă este încă iminentă, premierul Johnson a răspuns: „Mă tem că asta arată dovezile, nu pot fi neglijate. Adevărul este că toate semnele spun că planul a început deja, în anumite privințe”.

Premierul a mai precizat că președintele SUA, Joe Biden, le-a spus liderilor occidentali că serviciile de informații sugerează că forțele ruse intenționează să intre în Ucraina atât dinspre est - via Donbas, cât și dinspre nord din Belarus și din regiunea [rusă] apropiată de Kiev.

„Mi-e teamă să spun că planul pe care îl vedem, este pentru ceva care ar putea fi într-adevăr, cel mai mare război din Europa din 1945, ca amploare”, a spus premierul.

Oamenii trebuie să ia în considerare nu numai potențiala pierdere de vieți în rândul ucrainenilor, ci și a „tinerilor ruși”, a adăugat Johnson.

Între timp, Marea Britanie își trimite militarii în Estonia, în ceea ce NATO spune, ”ne pregătim pentru orice scenariu”.

În săptămânile următoare, Regatul Unit își va dubla numărul de militari din Estonia, unde va disloca, inclusiv tancuri Challenger 2  și mașini de luptă ale infanteriei Warrior, potrivit unui comunicat de presă, din 18 februarie, al Forțelor Terestre britanice. O companie de militari danezi, înzestrată cu vehicule de luptă, va face parte din grupul de luptă britanic.

În plus, elicopterele Apache ale Brigăzii 1 Aviație / Corpul Aerian / Forțele Terestre britanice se vor îndrepta și ele spre Europa de Est.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel