Bombele aeriene ghidate ale Rusiei - marea problemă a Ucrainei: 1.200 doar în ultima lună. Lansarea lor de pe Su-25 e un obiectiv al Rusiei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Bombele aeriene ghidate sunt folosite tot mai des de Forțele Aeriene ruse.

Forțele Aeriene ucrainene anunță că improvizația rusească de bombă aeriană ghidată, deși nu este precisă, a devenit o problemă reală, datorită numărului mare de atacuri cu acest tip de muniție.

Rușii au intensificat în ultimele două luni întrebuințarea pe front a bombelor aeriene ghidate (KAB). Dacă în urmă cu jumătate de an existau doar câteva lansări acum, pot fi până la o sută pe zi.

Declarații în acest sens au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuriy Ignat.

"Ceea ce observăm în prezent, în sudul țării, este folosirea armelor aeriene, în primul rând a bombelor aeriene ghidate. Ieri, multe dintre ele au fost lansate spre sud", a declarat Ignat, duminică, citat de publicația ucraineană Liga.net.

"KAB-ul nu zboară cu precizie, dar este o bombă de 500 de kg. Există o mulțime de explozibil acolo și înseamnă lovituri în masă. Au fost deja aproximativ o sută de bombe aruncate zilnic. Prin urmare, aceasta este o problemă reală, și nu le spunem doar cetățenilor. Acesta este un mesaj și pentru partenerii occidentali că avem nevoie de arme, sisteme de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune și cât mai curând posibil F-16 care ar putea contracara aeronavele rusești", a spus Ignat.

 

Rusia a lansat peste 1.200 de bombe aeriene ghidate doar în ultima lună

 

1. Bmbe aerie... (1_64667300.jpg)

Bmbe aeriene ghidate (KAB) / Foto: WIkipedia

Potrivit  expertului politico-militar  Oleksandr Kovalenko, peste 1.200 dintre bombele aeriene ghidate au fost folosite luna trecută - un record, iar numărul lor crește de la lună la alta, susține expertul ucrainean, citat de Unian.

Rusia încearcă să-și adapteze și avioanele Su-25 la utilizarea bombelor aeriene ghidate. "Scopul principal este de a adapta Su-25 la utilizarea bombelor de alunecare de înaltă precizie. Acest lucru va crește numărul de lovituri, cu aproximativ 30% sau mai mult", a menționat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel