Bombardierul strategic rusesc Tu-160M modernizat a efectuat primul zbor cu motoare noi

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat, pe 03.11.2020, că bombardierul strategic Tu-160M profund modernizat a efectuat primul zbor cu noile motoare NK-32-02 din producția de serie.

,,Potrivit precizărilor făcute de echipaj, zborul s-a desfășurat în regim normal, toate sistemele și echipamentele funcționând în mod corespunzător”, au precizat reprezentanții OAK.

După cum a menționat Serviciul de presă al corporației, avionul a fost pilotat de un echipaj sub conducerea lui Anri Naskidyants. Zborul a fost efectuat de pe aerodromul Întreprinderii de aviație din Kazan, la o altitudine de aproximativ 6.000 de metri și a durat două ore și 20 de minute.

,,În timpul zborului, au fost efectuate verificările necesare la sistemele generale ale aeronavei și la echipamentele radioelectronice de la bord, instalate ca parte a modernizării profunde a aeronavei, și au fost urmărite performanțele noului motor NK-32 seria 02, dezvoltat și fabricat de United Engine Corporation (UEC, parte a Rostec)”, s-a menționat în comunicatul de presă al OAK.

Pe 02 februarie a fost efectuat primul zbor cu avionul profund modernizat Tu-160M cu denumirea Igor Sikorsky, realizat pe baza aeronavei aflate în exploatare.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat despre planurile de modernizare a tuturor celor 16 avioane de tip Tu-160 aflate în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Pe de altă parte, pe 25 ianuarie 2018, între Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev a fost încheiat un contract pentru producerea unor bombardiere strategice noi de tip Tu-160M. Acesta prevede construirea unui prim lot format din 10 aeronave, pentru o valoare de 15 miliarde de ruble fiecare.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel