Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider

Cătălin Costea |
Data publicării:

Xian H-20 va avea forma unei aripi zburătoare și va înlocui vechile H-6 din dotarea Forțelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare, dar aeronavele rămân necunoscute în prezent.

Primul bombardier stealth chinezesc, care probabil va fi denumit H-20, va fi mai puternic decât B-2 Spirit și mai mare decât B-21 Raider, după cum susține Fu Qianshao, specialist care a activat în cadrul Forțelor Aeriene al Armatei Populare de Eliberare (PLAAF) din China.

Într-un interviu acordat pentru China Military, site-ul oficial de știri al PLAAF, Qianshao a declarat că aeronava ținută încă în anonimat „își va depăși semenii din întreaga lume”.

Fostul militar chinez, considerat o sursă bine informată privind programul de bombardiere, a asigurat că H-20, nume încă neconfirmat oficial, va avea tehnologii exclusive și motoare fiabile.

Cu toate acestea, Qianshao a pus la îndoială veridicitatea imaginilor noului bombardier lansate recent în China. Potrivit acestuia, designul real al bombardierului va fi diferit.

H-20 descris într-o revistă militară chineză

2. -imagine fara descriere- (bombardier-china-h-20_48262400.jpeg)

Este interesant faptul că imaginile au fost lansate de conglomeratul de stat AVIC - Aviation Industry Corporation of China, care controlează Xian, considerat producătorul bombardierului stealth, și chiar de PLAAF într-un videoclip destinat recrutării de noi piloți postat pe 5 ianuarie pe YouTube.

 

După cum se observă, imaginile generate de computer prezintă diferențe semnificative în ciuda formei de aripă zburătoare a avionului.

În unele ilustrații, aeronava apare cu stabilizatoare verticale, în timp ce în altele sunt absente. Cu toate acestea, asemănarea cu bombardierele Forțelor Aeriene ale SUA este evidentă în toate proiecțiile.

După ce a promis că va introduce H-20 în decembrie 2020, PLAAF nu au mai lansat încă o nouă dată pentru dezvelirea aeronavei despre care spun ca ar putea transporta 10 tone de muniție și ar avea o rază de acțiune de aproximativ 8.000 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel