Bombardierele ruseşti TU-160 au părăsit Venezuela (Video)

S.I. Catalin / 15 dec 2018 / 09:25

Cele două bombardiere trimise de Moscova în Venezuela pentru manevre militare au părăsit vineri ţara pentru a se întoarce în Rusia, a anunţat armata venezueleană, relatează AFP.

,,Odată cu decolarea avioanelor TU-160, ne luăm la revedere de la prietenii noştri din Federaţia Rusă, cu care am împărtăşit experienţele noastre", a scris pe Twitter Comandamentul apărării aeriene.

Informaţia a fost confirmată şi de către Ministerul rus al Apărării pentru agenţia rusă de ştiri TASS.

Ministerul rus al Apărării afirmă că cele două bombardiere strategici Tu-160, trimise în Venezuela pentru manevre militare comune, s-au întors pe aerodromul din Rusia.

,,Aeronavele cu rază lungă de acțiune au zburat prin spațiul aerian deasupra Oceanului Atlantic, Caraibelor, Marea Norvegiei și Marea Barents ", a precizat ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis agenției de știri TASS .

,,Bombardierele strategice Tu-160 au zburat peste 12.000 de kilometri și s-au alimentat în aer", a mai precizat ministerul .

Aceste manevre militare comune, la care presa nu a avut acces, sunt o "garanţie pentru pace", a adăugat armata.

Cele două aparate, împreună cu un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62, au aterizat luni în Venezuela. Cu o zi înainte, preşedintele socialist Nicolas Maduro afirmase că Statele Unite au declanşat punerea în aplicare a unui plan pentru a-l alunga de putere.

 

Aceste manevre au reanimat tensiunile dintre Caracas şi Washington, precum şi cu Columbia vecină, pe care şeful statului venezuelan o acuză că, alături de Brazilia, participă la un plan american de a-l răsturna şi asasina.

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, nu şi-a ascuns iritarea. Pe Twitter, el a spus că vede cum 'două guverne corupte delapidează banii publici, zdrobesc libertatea în timp ce popoarele lor suferă'.

'Aceasta este desigur o reacţie nediplomatică din partea secretarului de stat' american, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că mesajul de pe Twitter al lui Mike Pompeo este 'inacceptabil'.

La rândul său, preşedintele columbian, Ivan Duque, a afirmat miercuri că ţările din regiune trebuie să dea dovadă de "vigilenţă" în faţa manevrelor militare "ostile" lansate de guvernul Maduro şi a negat categoric orice tentativă de a-l răsturna de la putere prin forţă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy