Bombardierele ruseşti TU-160 au părăsit Venezuela (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cele două bombardiere trimise de Moscova în Venezuela pentru manevre militare au părăsit vineri ţara pentru a se întoarce în Rusia, a anunţat armata venezueleană, relatează AFP.

,,Odată cu decolarea avioanelor TU-160, ne luăm la revedere de la prietenii noştri din Federaţia Rusă, cu care am împărtăşit experienţele noastre", a scris pe Twitter Comandamentul apărării aeriene.

Informaţia a fost confirmată şi de către Ministerul rus al Apărării pentru agenţia rusă de ştiri TASS.

Ministerul rus al Apărării afirmă că cele două bombardiere strategici Tu-160, trimise în Venezuela pentru manevre militare comune, s-au întors pe aerodromul din Rusia.

,,Aeronavele cu rază lungă de acțiune au zburat prin spațiul aerian deasupra Oceanului Atlantic, Caraibelor, Marea Norvegiei și Marea Barents ", a precizat ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis agenției de știri TASS .

,,Bombardierele strategice Tu-160 au zburat peste 12.000 de kilometri și s-au alimentat în aer", a mai precizat ministerul .

Aceste manevre militare comune, la care presa nu a avut acces, sunt o "garanţie pentru pace", a adăugat armata.

Cele două aparate, împreună cu un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62, au aterizat luni în Venezuela. Cu o zi înainte, preşedintele socialist Nicolas Maduro afirmase că Statele Unite au declanşat punerea în aplicare a unui plan pentru a-l alunga de putere.

 

Aceste manevre au reanimat tensiunile dintre Caracas şi Washington, precum şi cu Columbia vecină, pe care şeful statului venezuelan o acuză că, alături de Brazilia, participă la un plan american de a-l răsturna şi asasina.

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, nu şi-a ascuns iritarea. Pe Twitter, el a spus că vede cum 'două guverne corupte delapidează banii publici, zdrobesc libertatea în timp ce popoarele lor suferă'.

'Aceasta este desigur o reacţie nediplomatică din partea secretarului de stat' american, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că mesajul de pe Twitter al lui Mike Pompeo este 'inacceptabil'.

La rândul său, preşedintele columbian, Ivan Duque, a afirmat miercuri că ţările din regiune trebuie să dea dovadă de "vigilenţă" în faţa manevrelor militare "ostile" lansate de guvernul Maduro şi a negat categoric orice tentativă de a-l răsturna de la putere prin forţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel