Bombardiere strategice Tu-95MS, zbor de patrulare deasupra Mării Japoniei, împreună cu aeronave Su-30 și Su-35

Bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse
Bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse

Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că două bombardiere strategice rusești Tu-95 au efectuat un zbor de patrulare de 7 ore deasupra Mării Japoniei.

Cele două aeronave - capabile să transporte bombe nucleare și rachete de croazieră cu arme nucleare - fac parte din Districtul Militar de Est  și au fost trimise de Moscova pentru a face o demonstrație de forță în regiune.

Bombardierele au fost însoțite de avioane de luptă Sukhoi Su-30SM și Su-35S ale Forțelor Aeriene și Armatei de Apărare Aeriană din Districtul Militar de Est, care au oferit sprijin de luptă pentru patrula aeriană, a spus ministerul.

Chiar dacă este implicată masiv, la mii de mile depărtare, în războiul său din Ucraina, Rusia a continuat să efectueze zboruri regulate cu bombardiere strategice ca o demonstrație de forță pentru vecinii săi din Orientul Îndepărtat, scrie Tass.

Luna trecută a efectuat patrule comune cu China peste Marea Japoniei și Marea Chinei de Est.

Ministerul Apărării a declarat că cea mai recentă misiune a respectat regulile internaționale ale spațiului aerian și a făcut parte din zborurile regulate.

Echipajele aeronavelor rusești cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri peste apele neutre ale Arcticului, Atlanticului de Nord, Mării Negre și Baltice și Oceanului Pacific, subliniază ministerul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel