Bombardiere strategice rusești și în nordul Europei. Două aeronave Tu-160 au zburat deasupra Mării Barents

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.
Bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Departamentul pentru informare și comunicare în masă din cadrul  Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 18.05.2021, două bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au efectuat un zbor planificat deasupra Mării Barents.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS ale Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Barents. Durata acestuia a fost de peste șapte ore”, se arată într-un comunicat de presă al departamentului, preluat de agenția de presă TASS.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Ministerului Apărării, bombardierele au fost escortate de avioane de vânătoare de tip Mig-31 din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord.

Reprezentanții ruși au menționat că echipaje ale Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific.

Toate zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu normele internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

Comentariul autoruluui: Informația este aproape identică cu cea prezentată anterior de Ministerul rus al Apărării referitoare la zborul efectuat de alte două bombardiere strategice de tip Tu-95MS deasupra acvatoriului Mării Negre.

Avioanele de tip Tu-160 au decolat tot de pe aerodromul din Engels aparținând Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels (Regiunea Saratov) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu decolarea și aterizarea aeronavelor de pe aerodromul din Engels. Din analiza acestuia rezultă faptul că unul dintre avioanele Tu-160 a fost Nikolai Kuznetsov, număr de bord 10 roșu (număr de înregistrare RF-94100).

Probabil, cele două zboruri au fost coordonate și reprezintă o reacție a Federației Ruse la activitățile desfășurate în ultima perioadă de statele membre NATO în proximitatea frontierelor occidentale ale statului rus. De asemenea, zborurile bombardierelor strategice rusești pot fi considerate un răspuns la misiunile globale îndeplinite de bombardiere americane de tip B-52H în perioada 16-17 mai.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel