Bombardiere strategice ruseşti, interceptate de-a lungul coastei Norvegiei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Două bombardiere strategice ruseşti de tip Tu-160 au fost interceptate şi escortate de două avioane de vânătoare F-16 ale aviaţiei norvegiene în cursul unui zbor deasupra Mărilor Norvegiei şi Barents, a informat miercuri după-amiază.

Potrivit The Barents Observator care citează ziarul Aftenposten din Norvegia, spune că informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Ministerului Norvegia al Apărării, Potrivit acestuia, vânătoare F-16 ale aviaţiei norvegiene au fost ridicate de la sol pentru a intercepta avioanele rusești.

Exerciţiu militar sau o altă provocare a Rusiei?

,,Două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor regulat deasupra apelor internaţionale ale Mărilor Barents şi Norvegiei. Durata totală a zborului va fi de aproximativ 10 ore’’, a informat miercuri după-amiază într-un comunicat de presă Departamentul de Informare și Comunicații Mass-media al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Potrivit ziarului britanic Daily Mail, cele două bombardiere ruseşti care se apropiau de spațiul aerian al țării, au fost interceptate şi de doua avioane de luptă de tip „Typhoon” ale Royal Air Force (RAF).

În Marea Norvegiei, Marea Nordului şi în Atlanticul de Nord lângă Islanda, aproximativ 65 de nave NATO participă împreună cu alte forțe militare pe uscat și în aer la cel mai mare exercițiu al Alianței din mulți ani, Trident Juncture.
Exerciţiul Trident Juncture 18 a adunat anul acesta peste 50.000 de soldați din 31 de țări şi început în 25 octombrie și va dura până pe 7 noiembrie.

Rusia şi-a programat la rândul ei exerciţii militare în zonă

Rusia a trimis navele din Flota Baltică spre Marea Norvegiei, unde vor efectua mai multe trageri cu rachete în apropierea coastei de vest a Norvegiei. Săptămâna viitoare, navele de război din Flota Nordului vor efectua trageri cu rachete în Marea Barents.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel