Bombardiere strategice rusești Tu-95MS au zburat deasupra Mării Japoniei și Oceanului Pacific

Ionel Copcea / 06 noi 2020 / 13:34

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 06.11.2020, că două bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat un zbor deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei și părții de nord-vest a Oceanului Pacific.

“Durata zborului a fost de peste opt ore. Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice rusești au fost escortate de avioane de vânătoare de tip Su-35 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse”, se arată în comunicatul de presă al departamentului.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Ministerului rus al Apărării, “piloții Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific”. Aceștia au menționat că “toate zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt executate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”.

Comentariul autorului: Bombardierele strategice Tu-95MS au decolat, probabil, de pe aerodromul Ukrainka din Regiunea Amur. Acestea aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 326 Aviație de Bombardament - Ukrainka din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Până în prezent, nu au fost făcute precizări privind o eventuală interceptare a bombardierelor strategice rusești de către avioane de vânătoare străine.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy