Bombardiere strategice americane B-1B Lancer au zburat deasupra Mării Negre

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Bombardiere americane B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force
Bombardiere americane B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force

Bombardiere strategice B-1B Lancer din Escadrila 9 expediționară de bombardament au traversat Europa, în weekendul trecut, ajungând până în zona Mării Negre, se precizează, pe 8 noiembrie, într-un comunicat de presă Forțelor Aeriene americane din Europa (USAFE).

Pe parcursul zborului, bombardierele fost însoțite de avioane NATO de luptă multirol din Danemarca, Polonia, Slovacia, Ungaria și Turcia.

Misiunea de rază lungă a aeronavelor B-1B Lancer a constat în simularea unei serii de lovituri ofensive și manevre defensive în sprijinul îndeplinirii obiectivelor privind pregătirea de zbor și interoperabilitatea dintre aliați și parteneri, se mai precizează în comunicat.

„Având capacitatea de a muta activele critice pe tot globul, oferim forței noastre de coaliție capacitatea de a răspunde și de a contracara amenințările oriunde și oricând”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul USAFE.

Bombardierele strategice B-1B Lancer fac parte din grupul Bomber Task Force (BTF) Europe sau BTF 22-1, care a fost dislocat din SUA în Marea Britanie, la Baza Aeriană Fairford, începând cu 6 octombrie. De atunci, avioanele americane au mai zburat deasupra Mării Negre pe 19 octombrie, iar în zona Mării Baltice pe 11 și 23 octombrie.

Distanța dus-întors de la Baza Fairford, pe traiectul Danemarca – Marea Baltică -Polonia – Slovacia – Ungaria – România – Marea Neagră este de peste 6.000 de km, aproape de limita de acțiune a aeronavelor B-1B.

Comandamentul Forțelor SUA din Europa (USEUCOM) desfășoară misiuni BTF din anul 2018, care constă în rotații ale bombardierelor strategice B-1B Lancer, B-52 Stratofortress și, mai recent, B-2 Spirit.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel