Bombardiere rusești Tu-95 și chineze Hun-6K au patrulat Marea Chinei de Sud. Japonia și Coreea de Sud au ridicat F-15 și F-2

Ionel Copcea |
Data publicării:
Tu-95MS
Tu-95MS

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 24.05.2022, un grup de aviație, format din bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Hun-6K din cadrul Forțelor Aeriene ale Chinei au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra acvatoriilor Mării Chinei de Sud și Mării Japoniei.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții ministerului, grupul de aviație a fost escortat de avioane de vânătoare Su-30SM ale Forțelor Aerocosmice ruse.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele strategice au fost însoțite de avioane F-15 din Japonia și F-2 din Coreea de Sud.

Reprezentanții ruși au subliniat faptul că, în timpul misiunii comune desfășurate în Regiunea Asia-Pacific, avioanele din cele două state au acționat în strictă conformitate cu regulile dreptului internațional. Nu s-a înregistrat încălcarea spațiului aerian al altor țări.

Durata zborurilor avioanelor strategice rusești a fost de 13 ore.

“Misiunea comună de patrulare s-a desfășurat conform prevederilor Planului de cooperare militară bilaterală pe anul 2022 și nu a fost îndreptată împotriva unor state terțe”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, ale căror declarații au fost preluate de agențiile de presă Interfax și Tass.

 

Misiunea de patrulare din 24 mai a fost cea de-a patra misiune de acest tip executată în comun de bombardiere strategice din Rusia și China

 

Comentariul autorului: Din analiza materialului video dat publicității de către  Ministerul rus al Apărării, rezultă faptul că din partea Federației Ruse  au participat patru bombardiere strategice de tip Tu-95MS, la misiunea din 24 mai. Este vorba despre aeronavele cu numerele de bord 47, 50, 53 și 60 roșii, care aparțin Regimentului 182 Aviație de Bombardament - Ukrainka din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament - Ukrainka aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Este posibil ca, la partea finală a misiunii, desfășurată în comun cu avioanele din China, să fi participat numai două bombardiere strategice rusești, în timp ce alte două să fi evoluat în alte zone de responsabilitate ale Regiunii Militare Est.

Misiunea de patrulare din 24 mai a fost cea de-a patra misiune de acest tip executată în comun de bombardiere strategice din cele două țări. Patrulările anterioare au avut loc în iulie 2019, decembrie 2020 și noiembrie 2021. După cum se poate constata, frecvența acestora este de una pe an.

Nu este exclus ca misiunea din acest an, desfășurată în contextul operației militare a Rusiei în Ucraina, să vizeze, pe lângă obiectivele tradiționale, și o afișare a forței celor două mari puteri la nivel internațional. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel