Bombardiere rusești au lovit în valuri teritoriul Ucrainei. Au fost vizate aerodromuri, puncte de comandă și infrastructura electrică

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Tu-95 / Andrey Belenko, flickr
Foto: Tu-95 / Andrey Belenko, flickr

În timpul nopții de 07.02.2024, bombardiere strategice rusești Tu-95MS și avioane cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au executat atacuri cu rachete de croazieră cu bazare aeriană asupra unor ținte din estul și sudul Ucrainei.

Mai multe explozii au fost semnalate la zeci de obiective ucrainene amplasate de la Harkov până la Cherkasy, precum și în regiunile sudice. Se cunoaște cu certitudine faptul că mai multe ținte au fost lovite în orașul Novomoskovsk din regiunea Dnepropetrovsk și în localitatea Uman din regiunea Cherkasy.

Bombardiere rusești, împreună cu drone de atac, au vizat și aerodromuri și alte instalații militare din regiunile Kirovograd și Nikolaev. În același timp, potrivit rușilor, au fost distruse mai multe puncte de comandă, precum și locuri de concentrare a personalului din regiunea Harkov și de pe malul drept al regiunii Herson. În partea controlată de autoritățile ucrainene a regiunii Herson au fost lovite infrastructura și armamentele infanteriștilor marini din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, care plănuiau să treacă pe malul stâng, unde trupele ucrainene dețin un cap de pod în zona localității Krinky.

Urmare atacurilor, o parte a Kievului fără electricitate și căldură, arată primarul Vitali Klitschko. Un bloc de apartamente a fost avariat în districtul Holosiivskyi din Kiev, mai arată edilul.

În regiunea Harkiv, avioanele de luptă rusești au lovit și ținte din apropiere de Kupyansk. În special, au fost executate o serie de atacuri la sud de Sinkovka, unde militarii ucraineni au încercat să se regrupeze și să lanseze un contraatac pentru a recuceri partea de nord a acestui oraș cheie din regiune. Atacurile au distrus și grupuri de rezervă ale Forțelor Armate ucrainene, care încercau să treacă pe malul stâng al râului Oskol, mai susține ministerul Apărării de la Moscova.

Un nou val de atacuri ale bombardierelor rusești a fost efectuat în dimineața zilei de 07 februarie. Dacă loviturile din cursul nopții au fost efectuate preponderent asupra unor ținte din estul și sudul Ucrainei, dimineață au fost semnalate explozii în centrul și vestul țării.

Se știe că atacurile au distrus ținte din regiunea Hmelnițki, unde rachetele rusești au căzut în zona Starokonstantinov și Shepetivka. După cum este cunoscut, prima localitate găzduiește un aerodrom al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, pe care regimul de la Kiev încearcă să-l pregătească pentru primirea avioanelor de vânătoare occidentale de tip F-16. În zona Shepetivka a fost lovit un sistem de apărare antiaeriană folosit de militarii ucraineni.

Între timp, partea ucraineană a confirmat și lovirea unor ținte din localitatea Nikolaev. Un incendiu izbucnit în urma atacului cu rachete a cuprins centrul de cazare a personalului Forțelor Armate ale Ucrainei și una dintre întreprinderile industriale din oraș.

În prezent, loviturile cu rachete asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei continuă. Cel puțin cinci explozii au fost semnalate la obiective din zona localității Harkov, unde au fost atacate punte de cazare a personalului, precum și atelierele întreprinderilor unde sunt reparate echipamentele militare.

Rachetele rusești lansate de bombardierele strategice au ajuns și în spațiul aerian al regiunilor Ivano-Frankovsk și Ternopol. De asemenea, au fost semnalate lovituri în partea regiunii Zaporojie aflată sub administrarea autorităților de la Kiev.

Comentariul autorului:

Deocamdată, reprezentanții militari ucraineni nu au făcut referiri la atacurile aeriene executate de armata rusă în cursul nopții și dimineții de 07 februarie. Probabil că bilanțurile vor fi efectuate în orele următoare, după încheierea loviturilor.

Sursele rusești au confirmat faptul că, în timpul nopții, nouă bombardiere strategice Tu-95MS s-au aflat în aer și au lansat rachete de croazieră Kh-101 pe teritoriul Ucrainei. De semenea, bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au întrebuințat rachete supersonice Kh-22/32, iar bombardiere de front Su-34 au lovit ținte cu rachete cu bazare aeriană Kh-31 și Kh-59.

Se pare că, în cursul dimineții, la atacurile asupra Ucrainei s-au alăturat și nave de luptă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, care au lansat rachete de croazieră în direcția regiunilor Lvov și Ternopol, unde au avariat obiective ale infrastructurii militaro-industriale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel