Două bombardiere rusești Tu-95 au dat nas în nas cu avioanele F-22 ale SUA (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunțat, în cursul zilei de marţi, că avioanele de luptă F-22 au interceptat, luni, două bombardiere strategice rusești Tu-95 Bear, în apropiere de spaţiul aerian al statului Alaska.

Avioanele F-22, susţinute de o aeronavă E-3 Sentry Airborne Warning And Control System şi de avioanele de alimentare cu combustibil KC-135, au interceptat două bombardiere Tu-95 Bear, două avioane de luptă Su-35 Flanker și un avion de avertizare timpurie A-50, conform unei comunicat emis de NORAD. 

DefenseRomania a anunţat încă de marţi că avioane de vânătoare americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS în apropiere de Alaska.

Toate avioanele rusești au rămas în spațiul aerian internațional și nu au intrat în niciun moment în spațiul aerian suveran al Statelor Unite sau al Canadei. NORAD a declarat că aeronavele ruse au zburat la aproximativ 30 de mile marine de țărmurile statului Alaska, timp de aproximativ 90 de minute. 

Generalul Glen D. VanHerck, comandantul NORAD, a declarat că Forţele Aeriene ale SUA rămân în alertă 24/7/365 pentru a răspunde potențialelor amenințări aeriene la adresa Canadei şi Statele Unite.

Interceptarea de luni a fost clasificată ca fiind una de rutină. A fost al 14-lea astfel de incident care a avut loc în 2020, în largul coastei Alaska, a declarat purtătorul de cuvânt al NORAD, căpitanul Cameron Hillier. El a spus că, din 2007, NORAD are în medie aproximativ șase sau șapte interceptări pe an lângă Alaska, când Rusia și-a reluat programul de aviație pe distanțe lungi.

Într-un comunicat postat marți pe Twitter, armata rusă a declarat că aviația pe distanțe lungi a Forțelor Aerospațiale rusești au efectuat un zbor planificat de 12 ore în spațiul aerian peste „apele neutre ale mărilor Bering, Okhotsk, precum și ale mărilor Chukchi și Beaufort”. Deasemenea, Armata Rusă a preciza că aviația pe distanțe lungi a Forțelor Aerospațiale rusești a fost interceptată de avioane F-22.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel