Bombardiere B-52H Stratofortress ale SUA, în Marea Chinei de Sud: ”Acțiuni provocatoare”

Darius Muresan |
Data publicării:

China a reacționat după ce două bombardiere B-52H Stratofortress ale Statelor Unite au survolat părți din Marea Chinei de Sud.

China a criticat două zboruri efectuate de bombardiere B-52H Stratofortress deasupra unor părți din Marea Chinei de Sud. Beijungul acuză și consideră aceste acțiuni ca fiind "provocatoare". Noile critici vine pe fondul intensificării tensiunilor dintre Beijing și Washington.

Colonelul Ren Guoqiang, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale (MND) de la Beijing, a declarat, potrivit janes.com, că "în ceea ce privește acțiunile provocatoare ale avioanelor militare americane din Marea Chinei de Sud, condamnăm ferm acestă acțiune și vom continua să luăm măsurile necesare ca răspuns".

Totodată, într-un briefing de presă, Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, a transmis că toate statele beneficiază de dreptul de survol, dar țara sa se opune cu fermitate unor acțiuni provocatoare sub pretextul de survol. Oficialul chinez consideră că ele afectează ”suveranitatea și securitatea” în Marea Chinei de Sud și ”perturbă pacea și stabilitatea regională”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel