Bombardiere americane B-52H urmează să fie dislocate în Marea Britanie

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA (USAF) vor fi dislocate, în curând, pe teritoriul Marii Britanii, pentru o misiune de tip „Bomber Task Force”, în cadrul căreia se va „familiariza” cu spațiul aerian european, a informat publicația britanică UK Defense Journal.

Aeronava de sprijin pentru acest gen de activități a aterizat în Regatul Unit, pe 7 februarie, iar bombardierele de la Baza Aeriană Minot, Dakota de Nord, sunt așteptate în zilele următoare.

Comantariul autorului: Ultima misiune „Bomber Task Force”, care a implicat teritoriul britanic s-a desfășurat în octombrie anul trecut, când patru bombardiere B-1B Lancer au aterizat la baza RAF Fairford.

La prima ediție (24 ianuarie – 11 februarie) din acest an a cunoscutului exercițiu aerian de mare intensitate ”Red Flag” de la baza Nellis s-au pregătit și bombardiere B-52H de la baza Minot, în condiții cât mai apropiate de cele dintr-un teatru operațional.

Raza de acțiune fără realimentare a bombardierului B-52H Stratofortress este de peste 8.800 de mile (14.200 de kilometri). Poate transporta și lansa până la 31.500 kg de muniții (bombe și rachete inclusiv cu încărcătură nucleară), fiind a treia cea mai letală aeronavă din lume după B-1B Lancer (57.000 kg) și Tu-160 (45.000 kg).

În 2021, USAF au executat cel puțin patru misiuni „Bomber Task Force” în teatrul european, în care au folosit toate tipurile de bombardiere strategice – B-52H Stratofortress, B-1B Lancer și B-2 Spirit.

Primele desfășurare „Bomber Task Force” a avut loc în 2018, iar de atunci Comandamentul Aerian de Lovire Globală din USAF s-a antrenat sistematic, prin acest tip de misiuni, în toate regiunile geostrategice ale planetei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel