Bombardier rus, interceptat în Marea Neagră. De ce nu au intervenit avioanele americane F-15 aflate în România?

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie au interceptat în urmă cu câteva zile un Sukhoi Su-24 rusesc care zbura spre vest deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian NATO.

Avionul rusesc a fost interceptat de aparatele Eurofighter Typhoons, aflate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în scop de poliție aeriană.

În ciuda interceptării avionului rusesc de către avioane de luptă britanice care efectuează misiunea de poliție aeriană pe teritoriul României, avioanele F-15 ale Forțelor Aeriene ale SUA, dispuse temporar la Câmpia Turzii nu au fost informate și nici solicitate în ceea ce privește o posibilă misiune privind interceptarea aervonavei rusești.

Lt. Col. Andrew Jacob, pilot F-15 care conduce 131st Expeditionary Fighter Squadron de la Câmpia Turzii, e explicat pentru DefenseNews că partea americană nu a fost informată și nici nu a fost solicitată să ia parte la misiunea de interceptare.

Misiunea avioanelor americane F-15 în România

El a explicat că misiunea aviaonelor F-15 C/D în România implică doar antrenament și scenarii de antrenament care necesită timp îndelungat iar în cazul poliției aeriene este necesară o intervenție și o decolare rapidă pe care nu o puteau asigura.

"Este un mediu destul de intens și stresant", a completat Jacob, referindu-se la misiunile de poliție aeriană.

El a mai adăugat că misiunea părții americane cu Forțele Aeriene Române este una de antrenament și se concentrează mai mult pe construirea încrederii între piloții din SUA și cei din România, prin trecerea lor în misiuni de tren și planificare. Desigur, într-o situație reală de luptă, această relație îmbunătățită ar putea avea o eficiență sporită.

Forțele Aeriene Americane sunt prezente la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii cu 12 avioane F-15 C/D pentru exercițiul Dancian Eagle 2018. Exercițiul va dura trei luni. El a început pe data de 15 iuni și se va încheia pe 15 septembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel