Bombardarea Harkovului de către ocupantul rus |Zelenski: Este o crimă de război și terorism de stat din partea Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Obuzele și rachetele rusești au lovit din nou ținte civile în cel de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, marți, iar un convoi de 60 km de tancuri și alte vehicule militare ale ocupantului rus vor să ajungă la Kiev. Azi, invitat să vorbească în Parlamentul European, prin intermediul unei video-conferințe, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris bombardarea Harkovului drept o crimă de război și a spus că apărarea capitalei este principala prioritate.

„Bombardamentul asupra Harkivului este o crimă de război. Acesta este terorism de stat din partea Rusiei”, a spus Zelenski într-o declarație video-susţinută pentru europarlamentarii de la Bruxelles, adăugând că apărarea Kievului este „prioritatea cheie pentru statul” ucrainean.

Amintim că, în prima partea a zilei, ocupantul rus (armata rusă invadatoare) a bombardat centrul oraşului ucrainean Harkov, ţinta principală fiind clădirea administraţiei locale.

Zelenski să adresat Parlamentului European printr-o video-conferinţă, repetând apelul din ziua precedentă pentru admiterea imediată a Ucrainei în Uniunea Europeană.

"Uniunea Europeană va fi mult mai puternică împreună cu noi, asta-i sigur. Fără voi, Ucraina va fi singură. Dovediţi că sunteţi de partea noastră. Dovediţi că nu ne veţi lăsa de izbelişte. Dovediţi că sunteţi cu adevărat europeni şi că viaţa va învinge moartea şi lumina va birui întunericul. Glorie Ucrainei!", a precizat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de crime de război pentru bombardamentul de astăzi asupra Harkovului - un oraș locuit în mare parte de persoane vorbitoare de limbă rusă – aflat la graniţa dintre Ucraina şi Rusia. În ultimele şase zile Harkovul a fost ţinta celor mai mari puternice bombardamente de când Rusia a început atacul asupra Ucrainei.

,,Rușii știau unde bombardează. Pentru această crimă va exista cu siguranță un tribunal internațional... Nimeni în lume nu te va ierta pentru uciderea ucrainenilor pașnice", a spus Zelenski.

El a cerut comunității internaționale să înființeze o zonă „de interdicție aeriană” deasupra Ucrainei, să dea Rusia afară din Consiliului de Securitate al ONU și să distrugă economia acestei prin interzicerea exporturilor de energie.

„Trebuie să arătăm că omenirea este capabilă să se protejeze”, a cerut Zelenski.

,,Piața Libertății din Harkiv – una dintre cele mai mari piețe ale orașului din Europa – a fost lovită de o rachetă rusă, provocând daune masive primăriei locale. După atacul din Piața Libertății din Harkov, Rusia este un stat terorist, a spus Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel