Bombardament neidentificat în estul Siriei. Mai mulți membri ai milițiilor iraniene au fost uciși

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin 35 de membri ai milițiilor susținute de Iran și care luptă alături de trupele regimului Assad au fost uciși azi într-un atac aerian care a avut loc în provincia Deir ez-Zor din estul Siriei.

Avioanele neidentificate au vizat un convoi militar în provincia Deir ez-Zor, regiunea Albukamal de-a lungul frontierei irakiene, potrivit unor surse locale. Doi comandanți de rang înalt au fost uciși în atac. Niciun grup nu a revendicat încă responsabilitatea pentru bombardamente.

Prin această provincie trece și conductele și rutele comerciale din Irak și Iordania. Cu ajutorul milițiilor susținute de Rusia și Iran, partea centrală și vestică a provinciei Deir ez-Zor se află sub controlul trupelor lui Bashar Al Assad după ce teroriștii Daesh/ISIS s-au retras din regiune, transmite Anadolu.

Majoritatea milițiilor susținute de Iran care luptă împreună cu forțele regimului Asad sunt localizate în provincia Deir ez-Zor. Aceste grupuri, în majoritate sunniți, se află sub comanda Gărzilor revoluționare iraniene.

Milițiile susținute de Iran supraveghează deschiderea centrelor de rugăciune șiită în regiunea predominant sunită. Pe de altă parte, teritoriul Deir ez-Zor de la est de Eufrat este sub controlul organizației teroriste YPG/PKK.

Citește și: Israelul a efectuat bombardamente ample asupra pozițiilor militare a milițiilor iraniene din Siria

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel