Bogdan Rodeanu: România și Republica Moldova sunt împreună în fața războiului și în fața iernii ce va veni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Bogdan Rodeanu @Official Facebook
Foto: Bogdan Rodeanu @Official Facebook

O delegație a USR a efecutat o vizită în Republica Moldova, unde a avut întrevederi la nivel înalt cu președintele Maia Sandu, dar și cu Igor Grosu, președintele Senatului.

Din delegația venită de la București au făcut parte Cătălin Drulă, Dan Barna și Bogdan Rodeanu.

Bogdan Rodeanu, deputat USR de Galați și vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a subliniat că întrevederea trebuie privită prin cheia: „România și Republica Moldova, împreună”.

„Împreună. România și Republica Moldova. Acesta a fost termenul cheie în care s-au derulat discuțiile cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu dar și cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu”, precizează Bogdan Rodeanu.

Demnitarul român a precizat că, printre altele, s-a discutat situația economică regională, criza refugiaților ucraineni, dar și situația de securitate din regiune generată de invadarea brutală și neprovocată a Ucrainei de către Federația Rusă pe data de 24 februarie 2022. 

 

România și Republica Moldova, „Împreună în fața războiului și a iernii care va veni”

 

Bucureștiul și Chișinăul au avut în toate abordările același punct de vedere. Deputatul Bogdan Rodeanu a conchis că România și Republica Moldova vor „rămâne împreună în aceeași perspectivă de viitor comun european”, dar și în fața provocărilor precum războiul generat de Rusia și iarna care va veni. 

„În toate abordările, începând cu situația economică regională, contextul comun de Securitate, criza refugiaților ucraineni și reformele profunde în justiție și administrație, am avut același punct de vedere comun.

Alături de Dan Barna și Cătălin Drulă și împreună cu Carp Lilian, Președintele Comisiei de Apărare și Securitate din Parlamentul Republicii Moldova, am concluzionat încă odată o certitudine: România și Moldova sunt și vor rămâne împreună în aceeași perspectivă de viitor comun European alături de țările civilizate.

Împreună în fața războiului, a crizelor, a parcursului de aderare. Împreună în fața iernii ce va veni. Pentru Oameni”, a precizat Bogdan Rodeanu, care a conchis: „Două State, o singură Țară”.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel