Boeing va oferi un nou software pentru modelul 737 MAX

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Boeing a comunicat liniilor aeriene că estimează emiterea unui nou software pentru avioanele de tip 737 MAX până la finalul lunii. 

Documente analizate de BBC arată că modificarea va limita operarea sistemului care are scopul de a împiedica încetinirea avionului, scrie Rador.

Toate avioanele de acest tip au fost reţinute la sol în urma a două accidente în decursul a şase luni. Sistemul care va fi modificat a fost implicat în pierderea avionului Lion Air pe coasta Indoneziei, în luna octombrie 2018, şi va fi analizat detaliat în timpul investigaţiei asupra accidentului din Etiopia, care a avut loc în luna martie.

„În curând vom lansa software actualizat şi detaliile necesare pentru piloţi pentru 737 MAX, care va aborda problemele descoperite în urma accidentului Lion Air Flight 610", a precizat Dennis Muillenburg, preşedintele şi directorul executiv al companiei americane de avioane civile și militare Boeing.

Totodată, DennisMuillenburg a mai adăugat că firma Boeing a lucrat „în deplină cooperare" cu autorităţile de reglementare.

De asemenea, sunt luate măsuri pentru a schimba modul în care sistemul răspunde la avarierea senzorilor şi pentru a îmbunătăţi sistemele de avertisment în cabină. Încă nu este clar cât timp vor rămâne a sol avioanele 737.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel