Boeing upgradează aeronavele japoneze E-767 AWACS

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Gigantul aerospațial american Boeing va actualiza flota de aeronave a sistemului de auto-apărare aeriană japonez E-767 din cadrul sistemului de avertizare și control aerian.

Boeing a anunțat pe contul său de Twitter că primele aeronave E-767 din cadrul flotei sistemului de avertizare și control aerian japonez au aterizat în San Antonio. „Vom moderniza flota aeronavelor E-767 pentru a o ajuta să monitorizeze și să comunice în anii următori”, a transmis pe Twitter compania.

În prezent, forța de autoapărare aeronautică din Japonia (JASDF) a operat cu patru avioane de 767 aeronave construite de Boeing, AWACS. Aeronava are sediul în Hamamatsu, Japonia și a fost livrată de Boeing între 1998 și 1999. Pentru a îndeplini cerințele JASDF, aeronava a fost supusă unor teste riguroase ale sistemelor de navigație, comunicare și radar.

Baza pentru E-767 este cel al unui 767-200ER, denumirea Boeing 767-27C. Modelul 767 oferă cu aproximativ 50 la sută mai mult spațiu și aproape de două ori volumul celui de pe 707 pe care se bazează E-3. Echipamentele electronice de misiune sunt instalate în partea din față a avionului pentru a echilibra greutatea cu rotodomul montat deasupra fuselajului. În partea din spată este zona de odihnă și toaleta echipajului.

Aeronava E-767 monitorizează spațiul aerian pentru a furniza detectarea amenințărilor aeronavelor adverse și conștientizarea situației asupra aeronavelor prietenoase. Informațiile colectate de radar sunt prelucrate de echipaj și difuzate printr-o varietate de legături de date și sisteme de comunicare.

Aeronavele de supraveghere au, de asemenea, capacitatea de a detecta navele, de a transmite informații către aeronave maritime sau nave aliate pentru investigații suplimentare. Echipamentul său de măsuri de asistență electronică permite colectarea datelor emise de alte sisteme radar și emițătoare, sporind înțelegerea echipajului asupra mediului în care își desfășoară activitatea.

Vezi și: SUA: Doar șase bombardiere B-1 disponibile pentru misiuni de luptă. Aproape întreaga flotă se confruntă cu probleme

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel