Boeing oprește producția avioanelor Pegasus și Poseidon

Eduard Pascu |
Data publicării:

Boeing a anunțat o suspendare de două săptămâni a operațiunilor de producție în toate fabricile din zona Seattle, pe fondul pandemiei coronavirusului, potrivit FOXBusiness, transmite Defence Blog.

Compania aeronautică deține două fabrici de producție a avioanelor comerciale în zona Seattle, una în Everett și alta în Renton. În uzina din Everett care este cea mai mare clădire din lume se produc avioane din modelele 777, 787, 767 și 747 - împreună cu cisterna aeriană KC-46 Pegasus a US Air Force. Aproximativ 30.000 de oameni lucrează acolo.

În fabrica din Renton, la sud de Seattle, se produc avioane din modelul 737 cât și aeronava de supraveghere maritimă P-8 Poseidon a US Navy. Aici sunt aproximativ 12.000 de angajați.

Acest anunț vine la o zi după știrea că un angajat Boeing a murit din cauza infectării cu COVID-19. În cadrul companiei Boeing au fost raportate 32 de cazuri, dintre care 25 sunt angajați la uzina din statul Washington.

Compania a declarat că va continua să monitorizeze situația și va efectua dezinfectări profunde.

„Acest pas necesar îi protejează pe angajații noștri și comunitățile în care lucrează și trăiesc", a spus președintele Boeing, Dave Calhoun. „Continuăm să colaborăm îndeaproape cu oficialii de sănătate publică și suntem în contact cu clienții, furnizorii și alte părți interesate care sunt afectate de această suspendare temporară. Regretăm, dar este vital să menținem sănătatea și siguranța pentru toți pentru a combate răspândirea COVID-19", a mai spus președintele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel