Boeing oferă Germaniei avioane P-8A Poseidon și a semnat acorduri de colaborare cu industria germană

Cătălin Costea |
Data publicării:
P-8A Poseidon german. Sură foto: Boeing
P-8A Poseidon german. Sură foto: Boeing

Boeing a semnat săptămâna trecută acorduri de colaborare cu companiile germane ESG și Lufthansa Technik prin care se creează cadrul de cooperare în integrarea sistemelor, instruire, asistență și lucrări auxiliare și care poate conduce la acorduri ferme în cazul în care Germania ar alege P-8A Poseidon drept următorul său avion de supraveghere maritimă.

„Împreună cu ESG și Lufthansa Technik, vom oferi soluții de sprijin, instruire și întreținere indigene și rentabile, care vor aduce marinei germane cea mai mare disponibilitate operațională pentru a-și îndeplini misiunile”, a declarat  reprezentantul Boeing, dr. Michael Haidinger. „Parteneriatul nostru cu ESG și Lufthansa Technik demonstrează cine suntem și modului în care operăm în Germania. Construim parteneriate industriale semnificative și pe termen lung, care au impact asupra economiei locale”, a precizat Haidinger.

Boeing, ESG și Lufthansa Technik au identificat oportunități de a colabora în mai multe domenii, inclusiv instruire și simulare, securitate cibernetică, integrare sisteme, certificare, conformitate cu mediul, sisteme de comunicații, atacuri electronice și sisteme de protecție electronică, întreținerea aeronavelor și a motoarelor, servicii de asistență pentru componente, analize predictive de întreținere și servicii logistice.

„Acest acord de cooperare subliniază încă o dată că ne luăm în serios responsabilitatea atunci când vine vorba de asigurarea capabilităților necesare în mod urgent”, a declarat Christoph Otten, director executiv al  ESG. „În calitate de partener strategic al Boeing pentru flota P-8A Poseidon, suntem încântați să putem face armatei germane o ofertă viabilă caracterizată prin eficacitate, eficiență și furnizarea fiabilă de servicii”, a subliniat Otten.

Lufthansa Technik are o lungă experiență în asigurarea sprijinului tehnic al avioanelor Boeing din întreaga lume. În cadrul programului de logistică bazat pe performanță al Boeing, Lufthansa Technik oferă suport fizic flotei italiene de aeronave de realimentare în aer Boeing KC-767A și se mândrește cu faptul că a asigurat o disponibilitate remarcabilă acestor aeronave pentru Forțele Aeriene italiene.

 

Boeing subliniază capacitatea „unică” a P-8A Poseidon

 

„Lufthansa și Lufthansa Technik sunt parteneri cu Boeing de peste 60 de ani. Companiile se cunosc și se prețuiesc reciproc. Acest parteneriat este un punct de plecare excelent pentru a oferi asistență tehnică la cel mai înalt nivel pentru această nouă aeronavă, în cazul în care clientul nostru de lungă durată, Bundeswehrul german, achiziționează P-8A", a declarat Michael von Puttkamer, șeful serviciilor speciale pentru aeronave din cadrul Lufthansa Technik.

Reprezentanții celor trei companii consideră că P-8A Poseidon reprezintă o capabilitate aeriană multimisiune unică, fiind singura aeronavă în serviciu și în producție capabilă să facă față întregii game de provocări maritime cu care se confruntă națiunile europene. Cu P-8A, aceștia consideră că Germania va putea beneficia de integrare și interoperabilitate maxime cu națiunile NATO din regiune și își va putea îndeplini obligațiile ce îi revin privind apărarea colectivă, în special în domeniul maritim.

Alte companii germane care furnizează deja componente pentru aeronava P-8A Poseidon sunt Aljo Aluminium-Bau Jonuscheit și Nord-Micro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel