Boeing a testat noul avion F-15QA fabricat pentru Qatar Emiri Air Force (Video)

Eduard Pascu / 15 apr 2020 / 19:26

Compania Boeing a prezentat imagini ale primului zbor cu noul avion F-15QA care a fost dezvoltat în special pentru Qatar Emiri Air Force (QEAF), transmite Defence Blog.

„Proiectat și produs pentru Forțele Aeriane ale Qatarului, această aeronavă este cea mai avansată versiune a F-15”, se arată într-o postare pe Twitter. Zborul a fost efectuat pe Aeroportul Internațional Lambert din St. Louis.

„Suntem foarte mândri de această realizare și așteptăm cu mare emoție continuarea acestui program”, a spus col. Ahmed Al Mansoori, comandant al escadrilei de avioane F-15 a QEAF."

 

Forțaj de 9G

 

Pilotul de teste de la Boeing, Matt Giese, a implementat o listă precisă de verificare a misiunilor pentru a verifica capacitățile aeronavei multirol. Aeronava și-a demonstrat manevrabilitatea în timpul decolării sale verticale „Viking” și prin urcarea în 9G. Verificările sistemelor precum avionica și radarul au fost de asemenea testate cu succes. O echipă de testare care monitorizează datele în timp real a confirmat că aeronava a zburat conform planificării.

„Acest prim zbor este un pas important în furnizarea către QEAF a unei aeronave performante”, a declarat Prat Kumar, vicepreședinte Boeing și manager de program F-15. „F-15QA nu numai că oferă capabilități de întoarcere a luptei în favoarea ta, dar este construit folosind procese de fabricație avansate care fac avionul mai eficient. O oră de zbor cu F-15 costă cât jumătate din costul pe oră de zbor al unei aeronave de luptă similare și oferă o sarcină utilă mult mai mare, pe intervale mult mai mari", a mai spus Kumar

 

Qatar a cumpărat 36 de avioane F-15QA

 

Departamentul de Apărare al SUA a acordat companiei Boeing, în 2017, un contract de 6,2 miliarde de dolari pentru fabricarea a 36 de avioane de luptă F-15 pentru QEAF. Boeing va începe să livreze aeronavele în 2021. În plus, Boeing a primit un contract pentru instruirea piloților pentru F-15QA și întreținerea aeronavelor. F-15QA aduce tehnologii de nouă generație, cum ar fi controalele de zbor fly-by-wire, cabina digitală; senzori modernizați, radar și capabilități electronice de război. Creșterea fiabilității, a durabilității și scăderea timpului de mentenanță permit operatorilor să facă față amenințărilor actuale și viitoare.

Prin investiții în platforma F-15QA și parteneriat cu US Air Force, Boeing se pregătește acum să construiască o variantă a F-15EX. Se preconizează ca US Air Force să achiziționeze 144 de aeronave F-15EX.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy