Boeing a testat noul avion F-15QA fabricat pentru Qatar Emiri Air Force (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Boeing a prezentat imagini ale primului zbor cu noul avion F-15QA care a fost dezvoltat în special pentru Qatar Emiri Air Force (QEAF), transmite Defence Blog.

„Proiectat și produs pentru Forțele Aeriane ale Qatarului, această aeronavă este cea mai avansată versiune a F-15”, se arată într-o postare pe Twitter. Zborul a fost efectuat pe Aeroportul Internațional Lambert din St. Louis.

„Suntem foarte mândri de această realizare și așteptăm cu mare emoție continuarea acestui program”, a spus col. Ahmed Al Mansoori, comandant al escadrilei de avioane F-15 a QEAF."

 

Forțaj de 9G

 

Pilotul de teste de la Boeing, Matt Giese, a implementat o listă precisă de verificare a misiunilor pentru a verifica capacitățile aeronavei multirol. Aeronava și-a demonstrat manevrabilitatea în timpul decolării sale verticale „Viking” și prin urcarea în 9G. Verificările sistemelor precum avionica și radarul au fost de asemenea testate cu succes. O echipă de testare care monitorizează datele în timp real a confirmat că aeronava a zburat conform planificării.

„Acest prim zbor este un pas important în furnizarea către QEAF a unei aeronave performante”, a declarat Prat Kumar, vicepreședinte Boeing și manager de program F-15. „F-15QA nu numai că oferă capabilități de întoarcere a luptei în favoarea ta, dar este construit folosind procese de fabricație avansate care fac avionul mai eficient. O oră de zbor cu F-15 costă cât jumătate din costul pe oră de zbor al unei aeronave de luptă similare și oferă o sarcină utilă mult mai mare, pe intervale mult mai mari", a mai spus Kumar

 

Qatar a cumpărat 36 de avioane F-15QA

 

Departamentul de Apărare al SUA a acordat companiei Boeing, în 2017, un contract de 6,2 miliarde de dolari pentru fabricarea a 36 de avioane de luptă F-15 pentru QEAF. Boeing va începe să livreze aeronavele în 2021. În plus, Boeing a primit un contract pentru instruirea piloților pentru F-15QA și întreținerea aeronavelor. F-15QA aduce tehnologii de nouă generație, cum ar fi controalele de zbor fly-by-wire, cabina digitală; senzori modernizați, radar și capabilități electronice de război. Creșterea fiabilității, a durabilității și scăderea timpului de mentenanță permit operatorilor să facă față amenințărilor actuale și viitoare.

Prin investiții în platforma F-15QA și parteneriat cu US Air Force, Boeing se pregătește acum să construiască o variantă a F-15EX. Se preconizează ca US Air Force să achiziționeze 144 de aeronave F-15EX.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel