UPDATE: Blocaj în Congres, unic în ultimul secol: Republicanii nu reușesc să voteze preşedintele Camerei Reprezentanţilor, după 7 runde de vot

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Republicanul din California Kevin McCarthy are nevoie de 218 de voturi pentru a deveni președintele Camerei Reprezentanţilor dar, până acum, în niciuna dintre cele șase runde de vot, nu a reușit să adune mai mult de 203 voturi.

 

UPDATE, 5 ianuarie, ora 21.30: Kevin McCarthy nu reușește să devină șeful Camerei Reprezentanților nici după cea de-a șaptelea rundă vot.

Aceiași 20 de republicani trumpiști au votat împotriva alegerii lui McCarthy.

Nouăsprezece dintre ei au votat pentru reprezentantul Floridei, Byron Donalds, în timp ce Matt Gaetz a votat pentru fostul președinte Donald Trump.

Cel de-al optulea tur de vot este în desfășurare la Cameră.

****

Știrea inițială:

Reprezentantul republican Kevin McCarthy, este pe cale să intre în a treia zi de vot și negocieri, în timp ce își continuă lupta pentru a-i succeda democratului Nancy Pelosi în funcția de președinte al Camerei.

Kevin McCarthy a semnalat că va face o serie de concesii aripii radicale din Partidul Republican, apropiată de Donald Trump, după ce miercuri Camera şi-a suspendat şedinţa pentru câteva ore, după a şasea rundă de vot eşuată de marţi pentru a-l alege preşedinte pe Kevin McCarthy, scriu Politico și NYT.

Până acum, McCarthy nu a reușit acum să obțină o majoritate sau chiar să se apropie de ea. ”Nimic de genul acesta nu s-a întâmplat în Cameră timp de un secol”, scrie și TheGuardian, care se așteaptă ca votul să continue și astăzi.

McCarthy negociază cu proprii rebeli din partid și, până acum, a refuzat să se retragă și să permită altui republican, cum ar fi Steve Scalise, să-i ocupe locul ca lider în funcția de speaker al Camerei.

 

Administrația Biden a taxat indecizia republicanilor

 

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a ţinut să tempereze orice îngrijorare cu privire la capacitatea democraţiei americane de a funcţiona.

"Nu am spus niciodată că democraţia este fără dezordine şi fără probleme în modul în care funcţionează", a declarat el, referindu-se la marele mesaj de promovare a democraţiei pe care diplomaţia americană caută să-l facă auzit în întreaga lume.

"Dacă sunt respectate procedurile, dacă sunt respectate instituţiile, până la urmă există un rezultat asupra căruia toată lumea se poate înţelege", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ned Price a încheiat, totuşi, pe un ton ironic, comentând bătălia în curs pentru alegerea unui preşedinte al Camerei Reprezentanţilor: "În sine, este un exemplu de funcţionare democratică, chiar dacă această funcţionare durează puţin mai mult decât a fost cazul în ultima sută de ani".

Ultima dată când Camera nu a reuşit să aleagă un preşedinte din primul tur de scrutin a fost în 1923.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel