Blinken: Cerem eliberarea imediată a lui Navalîi. SUA și aliații vor trage Rusia la răspundere

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Secretarul de stat Antony Blinken, sursă foto: U.S. Department of State Facebook
Secretarul de stat Antony Blinken, sursă foto: U.S. Department of State Facebook

Alexei Navalîi a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru nerespectarea termenilor și încălcarea unei sentințe cu suspendare. 

Navalnîi a fost condamnat inițial la 3 ani și jumătate, dar judecătorii au decis să fie scăzută perioada în care acesta s-a aflat în arest la domiciliu.

Opozantul Kremlinului nu s-a prezentat în fața instanței după ce s-a aflat în comă. Navalîi a fost otrăvit și i s-a făcut rău în timpul zborului de la Siberia spre Moscova. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Azi, după condamnare, Antony Blinken, șeful diplomației americane, a denunțat condamnarea lui Aleksei Navalnîi și a cerut în numele administrației Biden eliberarea imediată a opozantului lui Putin.

„Suntem profund îngrijorați de decizia de condamnare a lui Aleksei Navalnîi (...) Colaborăm cu Federația Rusă în contextul în care urmărim interesele SUA, dar ne vom coordona cu aliații și partenerii noștri pentru a trage Moscova la răspundere întrucât nu respectă drepturile propriilor cetățeni”, a mai precizat Blinken, potrivit Reuters.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, cea mai importantă voce critică la adresa Kremlinului din tabăra opoziţiei ruse, a fost reţinut la întoarcerea sa în Rusia din Germania, unde timp de cinci luni a primit îngrijiri medicale după otrăvirea sa în vară cu agent neurotoxic Noviciok.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel