Blacklist-ul SUA în domeniul militar: Xiaomi și alte opt companii chineze introduse pe lista neagră

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Administrația Trump a adăugat pe lista neagră 9 companii chineze care sunt suspectate că ar fi deținute sau controlate de structurile militare ale Chinei. Printre acestea: gigantul IT, Xiaomi și constructorul aeronautic Comac, alternativa guvernului chinez la Boeing (BA) și Airbus (EADSF).

Companiile sunt fi supuse unei interdicții de investiții din SUA, care îi obligă pe investitorii americani să cedeze, până la 11 noiembrie 2021, toate participațiile în cadrul companiilor aflate pe lista neagră. 

În plus față de companiile Comac și Xiaomi, Pentagonul a adăugat  pe lista neagră și Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc (AMEC), Luokung Technology Corp, Beijing Zhongguancun Development Investment Centre, GOWIN Semiconductor Corp, Grand China Air Co Ltd, Global Tone Communication Technology Co Ltd și China National Aviation Holding Co Ltd, transmite Reuters.

China se opune cu fermitate noilor sancțiuni ale Statelor Unite companiilor sale privind interzicerea investițiilor pentru încă nouă dintre firmele sale, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez, Zhao Lijian, în timp ce compania Xiaomi a declarat că aceasta „nu este deținută, controlată sau afiliată armatei chineze”.

Lista neagră face parte din încercările președintelui Donald Trump de a-și consolida poziția dură asupra Chinei, el semnând, în noiembrie, un ordin prin care sunt interzise investițiile SUA pentru firmele aflate pe lista neagră. . 

Acesta s-a prevalat de o lege din 1999 care impunea Departamentului Apărării să întocmească un catalog de companii deținute sau controlate de armata chineză.

Pentagonul, care a început să se conformeze abia anul acesta, a adăugat până acum 35 de companii, printre care gigantul petrolier, CNOOC și cel mai mare producător de cipuri din China, SMIC. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel